Edirne gezileri başladı

Edirne gezileri başladı

Edirne Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yaklaşık 3 yıldır düzenlenen Edirne Gezileri, Şükrüpaşa Mahallesiyle...

Edirne Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yaklaşık 3 yıldır düzenlenen Edirne Gezileri, Şükrüpaşa Mahallesiyle başladı. Edirne'nin tarihi ve turistik yerlerini gezen Şükrüpaşa Mahallesi kadınlarını, Belediye Başkanı Recep Gürkan belediye binasında ağırladı.

Edirne Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Edirne Gezisi'nin bu yılki ilk konuğu Şükrüpaşa Mahallesi kadınları oldu. Geziye katılan mahalle sakinleri Beyazıt Külliyesi, Sarayiçi Balkan Şehitliği, Adalet Kasrı'nı ziyaret etti. Kırkpınar Güreşleri'nin yapıldığı sahayı da gezen kadınlara güreşler hakkında bilgi verildi. Asker Hastanesi Şehitliği'nin ardından Pazarkule Sınır Kapısı ile Lozan Anıtı'na da giden mahalleliler, Edirne Belediyesi Kent Ormanı Kahvaltı Salonu'nda yemek yiyerek, doğanın tadını çıkarttı.

Kadınlar daha sonra Edirne Belediyesi Kültür Merkezi ve Nikah Salonu, Engelsiz Yaşam Merkezi, Kadın Lokalleri, Edirne Belediyesi Katı Atık ve Bertaraf Tesisleri ve Edirne Kent Müzesi'ni gezdi.

Daha sonra Edirne Belediyesi'ni gelen kadınları Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu ağırladı. Belediye Meclis Salonu'nda kadınlarla bir araya gelen Gürkan, Şükrüpaşa Mahallesi'nin taleplerini dinledi.

Kadınların sosyal yaşama dahil olmasını çok önemsediklerini dile getiren Başkan Gürkan, "Edirne Gezileri'ne bu yıl da devam ediyoruz. Kadınları sosyal yaşamın içinde daha fazla yer almalarını önemsiyor, bunun için sürekli teşvik etmeye çalışıyorum. Edirne Belediyesi bünyesinde açtığımız kadın merkezleriyle onların kendilerini daha fazla geliştirmelerini, spor yapmalarını, kurslara katılmalarını sağlıyoruz. Psikolog hizmeti de vererek, ruhsal olarak da kendilerini daha iyi hissetmelerini istiyoruz. Bu ülkede gerçekten özgürlük, demokrasi olacaksa bu, kadınların evden ne kadar çok sokağa çıkmasıyla ilgili. Sadece iş hayatında değil, sosyal yaşamda da hayatın her alanında yer almalılar" dedi.

Edirne gezisiyle burada yaşamalarına rağmen şehirde gezmedikleri birçok yer olduğunu fark ettiklerini belirten kadınlar, kendilerine bu imkanı sağlayan Başkan Gürkan'a teşekkür ettiler.

Atatürk odasını da büyük bir özenle inceleyen kadınlara Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan hediyeler takdim etti.

Edirne gezileri başladı

Edirne gezileri başladı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.