Edirne’de adli yıl açılış töreni gerçekleştirildi

Edirne’de adli yıl açılış töreni gerçekleştirildi

Edirne'de Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla...

Edirne'de, yeni adli yıl açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Edirne'de Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Edirne Baro Başkanı Avukat Özgür Yıldırım, "Yeni adli yılın açılışı için yine burada, yine bir aradayız. Geçtiğimiz bir yıl içerisinde adaletin tecelli etmesi için büyük bir özveri ile görev yapan yargı camiasının tüm mensuplarına saygılarımı sunuyor, yeni adli yılımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Yakın zaman içerisinde ebediyete intikal eden Baro Başkanlarımızdan merhum Avukat Sabahattin Şenveli'yi ve yine yakın zaman içerisinde aramızdan ayrılan adliye personelimiz İrfan Taban Ağabeyimi saygı ve özlemle yad ediyorum. Mekanları cennet olsun" dedi.

Yıldırım, bir kez daha adaletin mülkün temeli olduğunu hatırlatarak, "Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de buyurduğu üzere "adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz" Toplumun adalete olan güven duygusunun sarsılmaması ve hukuk devletinin varlığını sürdürebilmesi için yargının bağımsız olması gerekmektedir. Yeni adli yılda da yargı bağımsızlığının zarar görmemesi, hukukun üstünlüğünün egemen olması, insan hak ve özgürlüklerinin korunması ve adil yargılanma hakkının ihlal edilmemesi için süregelen çalışmalarımız kaldığı yerden devam edecektir. Biz hukukçular görevimizin niteliği gereği bir bütünün ayrılmaz parçalarıyız. Mesleki dayanışmamızın ve meslek kalitemizin arttırılması için yeni adli yılda meslek içi eğitim programlarına daha çok ağırlık vermeli, ortak projeler üretmeliyiz" diye konuştu.

Avukatın yargılamanın "şekli" değil "asli ve kurucu" unsuru olduğu gerçeğini bir anlığına bile unutmaması gerektiğini vurgulayan Baro Başkanı Yıldırım, "Avukatın yargılamanın her aşamasında daha aktif rol almasının sağlanmasını gerçekleştirmeliyiz. Uygulama karşılaştığımız sorunlara kendi penceremizden bakmamalı, ortak akılla çözüm üretmeliyiz. Yüce Türk adaletine olan güvenimi bir kez daha yineliyor, yargı camiasının saygıdeğer mensuplarına çalışmalarında başarılar diliyor, saygılar sunuyorum" ifadelerini kaydetti.

Törene, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran başta olmak üzere hakimler, savcılar, avukatlar ve adliye çalışanları katıldı.

Öte yandan, yeni adli yıl açılışı törenleri dolayısıyla özel harekat ekiplerinin de bölgede geniş güvenlik tedbirleri alması dikkat çekti.

Edirne’de adli yıl açılış töreni gerçekleştirildi

Edirne’de adli yıl açılış töreni gerçekleştirildi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.