Eğil Gürünlü Köyü

Eğil Gürünlü Köyü

Gürünlü Köyü Haberleri, Eğil Gürünlü Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Gürünlü Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Gürünlü Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Eğil Gürünlü köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gürünlü köyü son dakika gelişmeleri, Gürünlü köyüne özgü yemekler, Eğil Gürünlü köyünün tarihi, Gürünlü köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gürünlü köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gürünlü , Diyarbakır ilinin Eğil ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gürünlü köyü Resimleri ve Gürünlü köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Eğil Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Eğil Diyarbakır Arası Kaç Km? Eğil Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Eğil Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakırli iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakırli Ünlüler arasında Eğil Gürünlü Köyünde doğan biri var mı? Eğil Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gürünlü , Diyarbakır ilinin Eğil ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.Kürtçe ismi 'Birsın'dır.Sekiz defa yıkılıp farklı yerlerde yeniden kurulduğu rivayet edilmektedir.Eğil ilçesinin okuma yazma oranı en yüksek köylerinden biridir.Daha önce Diyarbakır merkeze bağlı olan köy 1987 yılında Eğil'in ilçe olmasıyla Eğil ilçesine bağlandı.Köy halkı gerek ulaşım sorunu ve gerek Eğil'in sapa bir yerde olması nedeniyle ihtiyaçlarını daha çok Ergani ilçesinden karşılamaktadır.

Diyarbakır il merkezine 64 km, Eğil ilçesine 18 km uzaklıktadır.Bir zamanlar ormanlarla kaplı dağlık çevresi yoğun otlatma ve ağaç kesimi nedeniyle ormanlık alan kalmamıştır.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Çevre köylere göre tarım alanları en geniş yerlerden biridir.Bağcılık gelişmiştir.Halk yaş üzümleri satmamakta daha çok pestil,pekmez,kesmeve helva vb. yaparak ihtiyaç fazlasını çevre yerlere satmaktadır.Bir zamanlar ilçenin en çok keçi ve koyun bulunan Gürünlü Köyü yoğun otlatma ve ağaç kesimi nedeniyle ormanlık alanın yok olması ve buna bağlı olarak otlakların verimsizleşmesiyle hayvancılık gerilemiştir.

Mahallede ilköğretim okulu vardır.Diyarbakır'da yapılan ilk köy okullarından biridir. Güvenlik nedeniyle yedi yıl kapalı kalmıştır.Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.