Eğil Kalkan Köyü

Eğil Kalkan Köyü

Kalkan Köyü Haberleri, Eğil Kalkan Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kalkan Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Kalkan Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Eğil Kalkan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kalkan köyü son dakika gelişmeleri, Kalkan köyüne özgü yemekler, Eğil Kalkan köyünün tarihi, Kalkan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kalkan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kalkan , Diyarbakır ilinin Eğil ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kalkan köyü Resimleri ve Kalkan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Eğil Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Eğil Diyarbakır Arası Kaç Km? Eğil Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Eğil Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakırli iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakırli Ünlüler arasında Eğil Kalkan Köyünde doğan biri var mı? Eğil Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kalkan , Diyarbakır ilinin Eğil ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy halkı Kürtlerden oluşmaktadır.Mahallenin ne zaman kurulduğu bilinmemektedir. "Kalkan" ismini Cumhuriyet Dönemi'nde almıştır. Selçuklu tarihi eserleri açısından zengin bir mahalledir.Tarihi eser olarak mahallede Selçuklulardan kalma han ve iki kümbet bulunmaktadır. Kalıntıları kalmış bir hamam ve kalıntıları kalmış imarethane bulunmaktadır.

Kürt kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. 1990'dan itibaren okuma seviyesi yükselmiş, günümüzde birçok üniversite mezunu barındırmaktadır.

Diyarbakır il merkezine 38 km, Eğil ilçesine 12 km uzaklıktadır. Tarihi bir bölgedir.

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Ama barajların çoğalması ile Akdeniz iklimi de görülmektedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi, kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.