Eğitim Sen Sendikasından Maaş Bordrosu Açıklaması

Eğitim Sen Sendikasından Maaş Bordrosu Açıklaması

Eğitim Sen, Maaş bordrolarını üyeleri ve sendikal kamuoyu ile paylaşacaklarını duyurdu. Eğitim Sen Maaş Bordrosu Açıklaması yaptı.Eğitim Sen yaptığı açıklamada” Ülke kaynaklarının emekçilerin değil, sermayenin ihtiyaçları doğrultusunda...

Eğitim Sen, Maaş bordrolarını üyeleri ve sendikal kamuoyu ile paylaşacaklarını duyurdu.

Eğitim Sen Maaş Bordrosu Açıklaması yaptı.Eğitim Sen yaptığı açıklamada” Ülke kaynaklarının emekçilerin değil, sermayenin ihtiyaçları doğrultusunda kullanıldığı ülkemizde, emekçilerin payına yoksulluğun ve sefaletin düştüğü bir süreci yaşamaktayız. Kamu emekçileri adına 28 Ağustos 2021 tarihinde, yetkili konfederasyon Memur Sen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında; 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan ‘toplu satış sözleşmesi’ imzalanmış ve kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Hükümet ile Memur Sen arasında imzalanan toplu sözleşmenin mali haklar bölümünde;  2022 yılının ilk altı ay için kamu emekçilerine % 5, ikinci altı ay için % 7, 2023 yılını kapsayan ilk altı ay için %8,  ikinci altı ay için %6’lık zam oranlarına imzalar atılmıştı. Siyasal iktidar tarafından manipüle edilen TÜİK’in 2022 Ocak ayı enflasyonu %11,1 olarak açıklanmıştır. Bir aylık enflasyon oranının bir yıllık zam oranını erittiği bir toplu sözleşme kamu emekçileri nezdinde hükümsüzdür. Kamu emekçilerinin örgütlü bulunduğu sendikalarımızın Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin de sendikalarında aldıkları maaşlarını, maaş bordrolarını kamuoyu ile paylaşmaları sendikal kamuoyunun bir beklentisidir. Bu beklentinin karşılanması mali şeffaflık açısından önemli ve üyelere karşı sorumluluğun gereğidir. Eğitim ve Bilim Emekçileri sendikası olarak sendikal işleyişimizde tüzüğümüzü esas alırız. Tüzüğümüzün “Organlara Seçilenlerin Görevleri” başlıklı 59. maddesi, Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin ne kadar maaş alacağını belirtir. Tüzüğümüzün ilgili maddesini ve Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin maaş bordrolarını her yıl olduğu gibi sendikal kamuoyu ve basınla paylaşıyoruz. Sendika Merkez, şube ve şubelere bağlı birimlerin organlarına seçilip, Genel Kurulca işini bırakıp seçildiği organda profesyonel yönetici olarak çalışmalarına karar verilenlerden, aylık ve özlük hakları işverence ödenmeyenler, bu görevleri süresince aylık ve öteki özlük haklarını, bulundukları kadro ve derecenin hak ettikleri toplamını geçmeyecek şekilde sendikadan alırlar”dedi.

Eğitim Sen Sendikasından Maaş Bordrosu Açıklaması

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.