Eğitimcilerin Aşılanması Söz Verildiği Gibi İlerlemiyor !

Eğitimcilerin Aşılanması Söz Verildiği Gibi İlerlemiyor !

Türk Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada, “Eğitim çalışanlarının aşılanması ne yazık ki söz verildiği ya da beklenildiği gibi ilerlemiyor.

Türk Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada, “Eğitim çalışanlarının aşılanması ne yazık ki söz verildiği ya da beklenildiği gibi ilerlemiyor. Okulların tüm kademeler itibariyle açılması, yüz yüze eğitimin yapılması için eğitim çalışanlarının mutlaka aşılanması gerekiyor” denildi.

Bazı gazetecilerin eğitimciler hakkında yaptıkları açıklamaları da eleştiren sendika yetkilileri, “Öte yandan ne yazık ki yüz yüze eğitim yerine uzaktan eğitim yapılmasının müsebbibi öğretmenler gibi bir algı yaratılmaktadır. Bir kısım gazeteciler “Öğretmenlerin sesi neden çıkmıyor?” şeklinde söylemlerde bulunarak, bunun faturasını öğretmenlere çıkarmakta sakınca görmemektedir. Oysaki çocuklarımızın öğrenme kayıplarının en yakın tanığı olan eğitimciler herkesten çok okulların açılmasını istiyor. Üstelik öğretmenler, yüz yüze eğitimde harcadıkları enerjinin üç dört kat fazlasını uzaktan eğitimde harcıyor. Eğitimciler, çocuklarımızı derse motive etmek, onlara bilgi aşılamak, kesintiye uğrayan eğitim sürecinde öğrenme kayıplarını en aza indirmek için gece gündüz çalışıyor. Dolayısıyla öğretmenler bu haksız ithamları asla hak etmiyor. Duymayan kulakların duyması, görmeyen gözlerin görmesi için bir kez daha haykırıyoruz: “Eğitimciler aşılansın, okullar açılsın!'” dedi.

Sosyal Medyada Eğitimciler Aşılansın Kampanyası

#EğitimcilerAşılansınOkullarAçılsın etiketiyle gerçekleştirdiğimiz çalışmamıza  binlerce eğitim çalışanı mesajlarıyla destek verdi.  Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın ilk mesajıyla başlayan çalışmada, eğitimciler hem öğrencilerine duydukları özlemi dile getirdi hem de eğitim kurumlarını güvenle açabilmek ve yüz yüze eğitim için daha fazla zaman kaybedilmeden aşı olmak istedi.  Genel Başkan Talip Geylan da mesajlarında şu ifadelere yer verdi: “Bir yılı aşkındır üniversitelerimiz kapalı, geride bıraktığımız bir yılın büyük çoğunluğunda okullarımızı açamadık. Biz öğrencilerimizi özledik, öğrencilerimiz okullarını özledi.ir çok meslek mensubunun aşı programı tamamlandı. Madem eğitim önceliğimiz; o halde lafta kalmasın, tartışmalar bitsin ve yönetici, akademisyen, öğretmen, hizmetli, memur, bütün eğitim çalışanları aşılansın. Kasım 2020’den beri söylüyoruz: Kesintiye uğrayan eğitim sürecinde ortaya çıkan öğrenme kayıplarının telafisi yıllar sürecektir. Yüz yüze eğitime güvenle başlayabilmemiz için eğitim çalışanlarının aşılanması şarttır.”

Atılan tweetlerden bazıları ise şöyle:

Eğitim çalışanlarında yaşa göre değil, tüm eğitim çalışanları aynı anda aşı olmalı. Üniversite ve okullarımız yüz yüze eğitimine geçmelidir.#EğitimcilerAşılansınOkullarAçılsın

Eğitim çalışanları bir bütündür. Tüm #EğitimcilerAşılansınOkullarAçılsın

Daha çok eğitimciyi covide  kurban vermek istemiyoruz.#EğitimcilerAşılansınOkullarAçılsın

Üniversitelerimiz, okullarımız bir an önce eğitim öğretime başlasın. #EğitimcilerAşılansınOkullarAçılsın

Öğrencileriyle temassızlığı mümkün olmayan eğitim çalışanlarının aşılanmamasına tepkiliyiz! Okulların kapanmasını değil, tüm eğitim çalışanlarının aşılanmasının ardından yüz yüze eğitime devam edilmesini istiyoruz. Eğitim bir ülkenin geleceğidir! Geleceğimiz olan çocuklarımız için #EğitimcilerAşılansınOkullarAçılsın

Gelecek nesillerin kaybedilmemesi için eğitimci aşılansın.#EğitimcilerAşılansınOkullarAçılsın

Eğitimciyi ihmal etmek eğitimi ihmal etmek demektir. #EğitimcilerAşılansınOkullarAçılsın

Bu ortamı özledik. Biz sınıflarımızı özledik. Bizler öğrencilerimizi özledik. #EğitimcilerAşılansınOkullarAçılsın

Eğitim, bir milletin geleceğidir. Aşısızlığa kurban edilemez. Bize güvenenleri mahcup etmeyiz. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.