Ekolojik köy projesi Üçyol köyü sakinlerine umut oldu

Ekolojik köy projesi Üçyol köyü sakinlerine umut oldu

Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Üçyol köyünde yapılması planlanan "Ekolojik köy" projesi köylülere umut oldu.

Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Üçyol köyünde yapılması planlanan "Ekolojik köy" projesi köylülere umut oldu.

Hasankeyf'e bağlı Üçyol köyünde, ilçe kaymakamlığınca 2015 yılı güdümlü proje desteği kapsamında hazırlanan "Üçyol Ekolojik Köy Projesi" Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Batman Valiliğinin de desteğiyle hayata geçiriliyor. Köyde bulunan 8 mağaranın butik otele dönüştürülmesi, hobi bahçeleri, yürüyüş yolları ve kamp alanları ile Türkiye'nin örnek köyünün oluşturulmasının hedeflendiği Üçyol ekolojik köy projesinden umutlu olan köylüler, projenin biran önce hayata geçirilmesini istediklerini bildirdi.

"Somut adımların atılmasını bekliyoruz"

Üçyol köyü sakinlerinden Abdulmecit Olgun, 3 yıldan beri devam eden ekolojik köy projesinin tamamlandığını ancak somut adım atılması gerektiğini belirtti. Projenin hayata geçirilmesi durumunda Üçyol köyüne canlılık geleceğini anlatan Olgun, "Proje hayata geçince insan sirkülasyonu olacak. İnsan sirkülasyonu demek ekonomik canlılık demektir. Köyümüz tarım ve hayvancılıkla geçiniyor Turizm ile birlikte buranın canlanmasını bekliyoruz. 3 yıllık süreç tamamlandı ve devamının biran önce gelmesini bekliyoruz. Çünkü köye bir canlılık gelecek ve bu canlılığın bize katkısı olacak, sadece bizim köyle de sınırlı kalmayacak çevredeki köylere de faydası olacak, çünkü Hasankeyf'e yakın bir konumda ve uğrak bir yer olacak" dedi.

"Projede birtakım eksiklikler vardı"

Hasankeyf İlçe Kaymakam Faruk Bülent Baygüven, projeyle ilgili birtakım eksikliklerin olduğunu ve alınması gereken izinlerle ilgili çalışmaların tamamlandığını söyledi. Baygüven, "Üçyol köyünde bir ekolojik köy projemiz vardı. Maliyeti yüksek vizyon bir projeydi. Bu projeyle ilgili bir takım eksiklikler vardı. Alınması gereken izinlerle ilgili ve projedeki bazı evlerin projeden çıkarılması yönelik revize bir plan yapılması gerekiyordu. Biz bunu hem Kültür Bakanlığı hem de Maliye Bakanlığından olan izinleri tamamladık. Revize planımızı da İstanbul'dan projeyi yapan firmamız geldi sahada gezdik ve revize planla ilgili çalışmalara başladık. Yaklaşık 1,5 ay sonra da revize plan bize geldikten sonra bu ekolojik köyümüzü biran evvel ihalesine çıkıp, hem Hasankeyf'e, hem Batman'a, hem de dünyaya ve bölgenin hizmetine sunacağız" diye konuştu.

Ekolojik köy projesi Üçyol köyü sakinlerine umut oldu

Ekolojik köy projesi Üçyol köyü sakinlerine umut oldu

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.