Elazığ Alaca Köyü

Elazığ Alaca Köyü

Alaca Köyü haberleri, Elazığ Alaca köyü güncel son dakika gelişmeleri, Alaca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Alaca köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Elazığ Alaca Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Alaca Köyü son dakika gelişmeleri, Alaca Köyü ne özgü yemekler, Elazığ Alaca Köyü nün tarihi, Alaca Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Alaca Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Alaca Köyü , Elazığ ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Alaca Köyü Resimleri ve Alaca Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Elazığ Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Elazığ Elazığ Arası Kaç Km? Elazığ Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Elazığ Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Elazığ Alaca Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Elazığ Doğumlu Ünlüler Kimler?Alaca , Elazığ ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihçe
Elâzığ Alaca Köyü :Alaca, Orta Asyadan gelen bir Türk boyunun adıdır. Alaca Hun Türklerine bağlı bir Türk kavmidir. Baykal Gölünün güneyinde yaşarlardı.Çin kaynaklarında Alacadan Bo-ma diye bahsedilir.Bo-ma alacalı at demektir. Aynı kaynaklar Alaca dan Olacı lar diye bahsetmektedirler. Bu kelime Alaca kelimesinin Çince yazılışı olabilir.

Alacalar göçebe bir kavimdir.Yüksek karlı yerlerde otururlardı,at besler kımız içerlerdi. Diğer Türklerden farklı olarak saçlarını kısa keserlerdi. Bu boy göçlerle beraber Anadoluda sulak yerlererine yerleşmişlerdir.Türkiyede en az 10 yerde Alaca adlı yerleşim bölgesi vardır.Buralarda yerleşen insanlar akrabadır. Katıksız Türktürler.Kendi aralarında kız alıp vermişlerdir.Hayvancılıkla hayatlarını idame ettirmişlerdir.

1500 lü yıllarda Yavuz Sultan Selim zamanında Alaca nın nüfusu 2000 civarındaydı.Köy oldukça eski bir yerleşim bölgesidir. Eski olması köyün mezerlığından bellidir.

Coğrafya
Elâzığ merkezine 23 km uzaklıktadır. Elâzığ Keban yolundan gidilerek Cip köyünden eski Çemişgezek yolunu takiben Uzuntarla köyünden geçilip Çöteli köyüne kavuşmadan sağa ayrılarak 3 km.sonra köye ulaşılır.yolun tamamı asfalttır.Komşu köyler Doğuda Körpe Kuzeyde Altınkuşak Batıda Hıdırbaba ve Koruk,Güneyde Avcılı ve Çöteli dir işsizlikten dolayı köyde genç nüfus oldukça azdır.

Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007    
2000    181
1997    -
Alaca Köyü çok eski binlerce yıllık tarihine rağmen nüfusu gün geçtikçe azalmaktadır.Hatta 1500 lü yıllarda nüfusu 2000 (ikibin) civarında iken Elâzığ merkezine yapılan göçlerden sonra 180 lere kadar düşmüştür.

Altyapı bilgileri
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.