Elazığ Aşağıdemirtaş Köyü

Elazığ Aşağıdemirtaş Köyü

Aşağıdemirtaş Köyü haberleri, Elazığ Aşağıdemirtaş köyü güncel son dakika gelişmeleri, Aşağıdemirtaş köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Aşağıdemirtaş köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Elazığ Aşağıdemirtaş Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aşağıdemirtaş Köyü son dakika gelişmeleri, Aşağıdemirtaş Köyü ne özgü yemekler, Elazığ Aşağıdemirtaş Köyü nün tarihi, Aşağıdemirtaş Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aşağıdemirtaş Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aşağıdemirtaş Köyü , Elazığ ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aşağıdemirtaş Köyü Resimleri ve Aşağıdemirtaş Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Elazığ Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Elazığ Elazığ Arası Kaç Km? Elazığ Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Elazığ Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Elazığ Aşağıdemirtaş Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Elazığ Doğumlu Ünlüler Kimler?Aşağıdemirtaş , Elazığ ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Osmanlıların 1516 yılında Harput ve çevresini fethetmesiyle kurulan bir köydür.400/500 yıllık bir geçmişi vardır. Köy arazilerinin, 1950’li yıllarda, Atatürk Üniversitesi tarafından kamulaştırılmasından (istimlâk) sonra köy, dağılma sürecine girmiş ve köylülerin büyük birçoğunluğu Elazığ şehir merkezine göç etmiştir. Bir kısmı ise, bugünkü adı Kesikköprü olan düzlük kesime yerleşmiştir. 1950’li yıllarda köydeki hane sayısının 180–220 arasında olduğu ifade edilmektedir.

Coğrafya
Elâzığ merkezine 15 km uzaklıktadır. Elâzığ il merkezinin batısında olup, Elâzığ- Malatya karayolunun 14. kilometresinde yer almaktadır. Elâzığ Merkez'e bağlıdır. Eski Malatya Yolu üzerinde kuruludur. Hankendi Kasabası’na 4 km. uzaklıkta bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.