Elazığ Yazıpınarı Köyü

Elazığ Yazıpınarı Köyü

Yazıpınarı Köyü haberleri, Elazığ Yazıpınarı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yazıpınarı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Yazıpınarı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Elazığ Yazıpınarı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yazıpınarı Köyü son dakika gelişmeleri, Yazıpınarı Köyü ne özgü yemekler, Elazığ Yazıpınarı Köyü nün tarihi, Yazıpınarı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yazıpınarı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yazıpınarı Köyü , Elazığ ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yazıpınarı Köyü Resimleri ve Yazıpınarı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Elazığ Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Elazığ Elazığ Arası Kaç Km? Elazığ Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Elazığ Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Elazığ Yazıpınarı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Elazığ Doğumlu Ünlüler Kimler?Yazıpınarı , Elazığ ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Yazıpınarı, Elâzığ ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Yazıpınarı(Sanuk) Köyü, Elâzığ Merkeze bağlı ve şehir merkezine 25 km uzak mesafededir. 50 hanesi bulunan sanuk köyü, yaklaşık 350 senelik bir geçmişe sahiptir. Sanuk Köyü'nde nüfus, genellikle yazın kalabalıktır. Kışın ise sadece birkaç aile ikamet etmektedir. Sanuk köyü, daha sonraları "Yazıpınarı" ismini almıştır. Ancak köy, yine eski ismi olan "Sanuk" ismiyle tanınmaktadır. Köyün en büyük sorunları, İçme suyu ve Kanalizasyondur. Yeraltı suları bol almasına rağmen yatırım yapılıp içme suyu temin edilemiyor. Yıllarca önce yapılan depo ve su şebekesi, köy kalabalıklaşınca yetersiz kalmıştır. Köyde tarım başlıca; arpa, buğday, kayısı ve elma üzerine yapılmaktadır. Oldukça verimli olan tarlaları, su kaynaklarının ıslah edilmemesi yüzünden, susuz tarım şeklinde kullanılmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.