Elazığ Yenikapı Köyü

Elazığ Yenikapı Köyü

Yenikapı Köyü haberleri, Elazığ Yenikapı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yenikapı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Yenikapı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Elazığ Yenikapı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yenikapı Köyü son dakika gelişmeleri, Yenikapı Köyü ne özgü yemekler, Elazığ Yenikapı Köyü nün tarihi, Yenikapı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yenikapı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yenikapı Köyü , Elazığ ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yenikapı Köyü Resimleri ve Yenikapı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Elazığ Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Elazığ Elazığ Arası Kaç Km? Elazığ Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Elazığ Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Elazığ Yenikapı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Elazığ Doğumlu Ünlüler Kimler?Yenikapı , Elazığ ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihçe
Köy Oğuzların Kayı Boyu'nun Karakeçili Aşireti'nin Azizbeyli koluna mensuptur. Türkmenistan'dan 13.yüzyılda göç edip, İran ve Kuzey Suriye'de ikamet ettikten sonra Şanlıurfa, Diyarbakır ve Iğdır'a yerleşmişlerdir. Osmanlı döneminde ise iskan ve Türkleştirme hareketleri sonucunda Elazığ'a yerleştirilmişlerdir. Birçok çevre köy ve mezra gibi Karakeçili aşiretindendirler ve Türk gelenekleri uygulanmaktadır. Köy baraj yapımı esnasında sular altında kalmış ve Elazığ-Bingöl anayolunun yakınına taşınmıştır.

Coğrafya
Elâzığ merkezine 25 km uzaklıktadır.

Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007    
2000    114
1997    -
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.