Eldivan Gölezkayı Köyü

Eldivan Gölezkayı Köyü

Gölezkayı köyü haberleri, Eldivan Gölezkayı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gölezkayı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çankırı köyleri arasında yer alan Gölezkayı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Eldivan  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gölezkayı köyü son dakika gelişmeleri, Gölezkayı köyüne özgü yemekler, Eldivan Gölezkayı köyünün tarihi, Gölezkayı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gölezkayı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gölezkayı, Çankırı ilinin Eldivan ilçesine bağlı bir köydür.Gölezkayı köyünün ne zaman kurulduğuna ilişkin kesin bir bilgi olmamakla beraber,komşu köyleri olan Alva(Oğlaklı) ve Gölez köylerinden daha sonra meskun hale geldiği köyde yaşayanların bilgisi dahilindedir.Köy adının sırrı ise, köyü kuran Türk boyunun isminde gizlidir.Zira köy, Kayı boyuna mensup olan ve sayıları sadece üç çadırdan (Köseler, Kocaeller, Fildirler) ibaret olan Türk aileleri tarafından kurulmuştur. Komşu köyün ismi olan Gölez ön ismine Kayı adının eklenmesi ile (Gölez + Kayı)Gölezkayı köyünün ismi vücuda gelmiştir.Çankırı iline 15 km, Eldivan ilçesine 7 km uzaklıktadır.

Gölezkayı, Çankırı ilinin Eldivan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gölezkayı Köyü Resimleri ve Gölezkayı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Eldivan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Eldivan Çankırı Arası Kaç Km? Eldivan Hava Durumu? Çankırı Köyleri ve Eldivan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çankırılı iseniz Çankırı Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Çankırılı Ünlüler arasında Eldivan Gölezkayı Köyünde doğan biri var mı? Eldivan Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.