Elon Musk'ın Starlink Uyduları Türkiye'den Görüldü!

Elon Musk'ın Starlink Uyduları Türkiye'den Görüldü!

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, Starlink adını verdiği uyduları uzaya gönderiyor. Şu ana kadar 60 civarında uydunun uzay semalarında gezdiği söyleniyor. Türkiye' den çeşitli noktalarda çıplak gözle görülen uyduların detayları haberimizde...

Elon Musk'ın Starlink Uyduları Türkiye'den Görüldü! SpaceX Starlink Uyduları Nedir? SpaceX Starlink Uyduları vatandaşlara hangi hizmeti sunacak? Detaylar haberimizde...

SpaceX’in kurucusu olan ve Tesla Motors ile PayPal’ın de kurucu ortağı olan Elon Musk, Starlink uydularını üreten SpaceX’te CEO ve baş tasarımcı konumunda.

Elon Musk tarafından yönetilen SpaceX şirketi internet hizmetleri sunmaya hazırlanıyor. Dünya yörüngesine on binlerce uydu yerleştirerek devasa bir internet ağı kurmak isteyen Musk'ın bu fikrinde son derece kararlı olduğu yazılıyor. Tesla Motors uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in CEO'su Elon Musk “ucuz ve yüksek hızda internet” kapsamında hayata geçirdiği Starlink projesinin akıbeti merak ediliyor.

Elon Musk'ın Starlink Uyduları Türkiye'den Görüldü

Kırklareli’nin Lüleburgaz ve Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde, Sakarya' da gökyüzünde görülen çok sayıda sıralı ışık vatandaşlar tarafından hayretle izlendi. Gökyüzünde bariz bir şekilde izlenen bu ışıklar Elon Musk'a ait Starlink uydularından başka bir şey değildi. ''UFO mu'' sorularını da akıllara getirirken, bu şaşırtan görüntüleri vatandaşlar videoya alarak, fotoğraf çekeren kaydettiler.

Starlink Uyduları Güneşlikle Kaplanacak Elon Musk'ın kurucusu ve CEO'su olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Starlink uydularını gece daha az ışık saçması için güneşlikle kaplayacak. Uyduların koyu renkli güneşliklerle kaplanmasıyla astronomik alan görüşünün de bozulmayacağı söyleniyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.