En İyi Aşı Hangisi?

En İyi Aşı Hangisi?

Moderna ve Pfizer aşısının ardından Johnson & Johnson aşısı da bu hafta uygulanmaya başlıyor. Peki hangisi en etkili? COVID-19 aşıları ile doktorlar, kişilerin hangi aşıyı aldıkları konusunda seçici olmaması gerektiğini söyledi....

Moderna ve Pfizer aşısının ardından Johnson & Johnson aşısı da bu hafta uygulanmaya başlıyor. Peki hangisi en etkili?

COVID-19 aşıları ile doktorlar, kişilerin hangi aşıyı aldıkları konusunda seçici olmaması gerektiğini söyledi. Doktor Scott Lindquist, “Aşı için en iyi seçenek mevcut olandır” dedi.

DAHA AZ ETKİLİ AMA GÜÇLÜ BİR ARAÇ
Klinikler, insanları tamamen aşılandıktan sonra virüsten korumada oldukça etkili olan iki dozlu Moderna ve Pfizer aşılarını kullanıyor. Eyalet, 60.000 dozdan fazla tek atımlık Johnson & Johnson aşısının bu hafta ulaşmaya başlaması gerektiğini söylüyor. Araştırmalar, Johnson & Johnson aşısının Moderna ve Pfizer’den biraz daha az etkili olduğunu gösteriyor ancak yine de bu aşının da hayatları kurtaracağı ve ağır hastalıkları önleyeceği güçlü bir araç olduğu belirtiliyor.

“HANGİ AŞI OLURA OLSUN YAPTIRIN”
Konu ile ilgili açıklama yapan bir diğer doktor Anthony Fauci ise, “İnsanların olabildiğince çabuk ve çabuk aşılanması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.
Washington Sağlık Bakanı Dr. Umair Shah da, geçen hafta yaptığı açıklamada, aşı arzı arttıkça ve daha fazla seçenek mevcut olduğunda, insanlar tercih ettikleri bir markayı seçebileceklerini söyledi. Ancak şimdilik çoğu insanın başka seçeneği olmayacak. Bakan Shah, “Uygunsanız ve aşı alma fırsatınız varsa ve bir randevunuz varsa, hangi aşı olursa olsun aşıyı yaptırın. Şu anda, aşıyı olabildiğince çabuk ve eşit bir şekilde çıkarmaya çalışıyoruz” dedi. (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber AJansı)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.