Engelli Gençlere Asker Kınası

Engelli Gençlere Asker Kınası

Burdur'da Engelliler Haftası dolayısıyla bir günlük temsili askerlik görevini yapacak 60 engelli genç için Cumhuriyet Meydanında kına yakma merasimi düzenlendi.

Burdur'da Engelliler Haftası dolayısıyla bir günlük temsili askerlik görevini yapacak 60 engelli genç için Cumhuriyet Meydanında kına yakma merasimi düzenlendi.

Bir günlük temsili askerlik programı kapsamında 60 engelli gencin boynuna al yazma bağlandı. Engelli gençlerin ellerine sosyal hizmet uzmanlarının yardımıyla kına yakıldı. Merasimde Burdur Valisi Şerif Yılmaz da engelli gençlere kına yaktı. Davul zurna eşliğinde yapılan kına yakma merasiminde engelli gençler, oyun havalarıyla oynayarak renkli görüntüler oluşturdu. Burdur Valisi Şerif Yılmaz'ın yakından ilgilendiği engelli gençler daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. Programda Bucak Şerif Sarı Rehabilitasyon Merkezinde verilen eğitimde Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenen 23 yaşındaki Adem Çimenkaya isimli engelli genç tarafından dua edildi. Duanın ardından engelli gençler, bir günlük vatani görevlerini yapmak üzere Burdur 58. Piyade Er Eğitim Alayına doğru kortej halinde yürüdü. Engelli gençler yürüyüşte "En Büyük Asker Bizim Asker', "Vatan Sana Canım Feda" sloganları atarak Eğitim Alayına giriş yaptı.

Engelli gençlerin askerliğin manevi tadını yaşadıklarını ifade eden Burdur Valisi Şerif Yılmaz, "Engellilerimizin askerliği ile ilgili ilk önce kına yakma, şimdi ise yolcu etmeye başladık. Öğleden sonra da yemin törenine katılacağız. Engelli vatandaşlarımızın, askerliklerini yapamayan vatandaşlarımızın o manevi tadı ve hazzı yaşamaları için böyle bir fırsat doğdu. Bütün asker adaylarımız, aileler hepsi çok mutlu, ellerine kına yaktık, geleneklerimize göre yolcu ettik, biraz sonra da yemin edip, artık bu milletinin birer asker evladı olacaklar. Onların bu durumunu paylaşmak bizleri en çok mutlu eden hususlardan bir tanesidir. Emeği geçen arkadaşlara, onlarla yakından ilgilenen, onlara yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Burdur Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında engelli gençler için saat 15.00'te yemin töreni düzenleneceği ve kamuflaj giydirilerek, bir günlük temsili vatani görevlerini tamamlayacakları bildirildi.

Engelli Gençlere Asker Kınası

Engelli Gençlere Asker Kınası

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.