Erbaa Bağpınar Köyü

Erbaa Bağpınar Köyü

Bağpınar Köyü Haberleri, Erbaa Bağpınar Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Bağpınar Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Bağpınar Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Erbaa Bağpınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bağpınar köyü son dakika gelişmeleri, Bağpınar köyüne özgü yemekler, Erbaa Bağpınar köyünün tarihi, Bağpınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bağpınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bağpınar , Tokat'in Erbaa ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bağpınar Köyü Resimleri ve Bağpınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Erbaa Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Erbaa Tokat Arası Kaç Km? Erbaa Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Erbaa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Erbaa Bağpınar Köyünde doğan biri var mı? Erbaa Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bağpınar , Tokat ilinin Erbaa ilçesine bağlı bir köydür.  

Eski adı Emeri yeni adı Bağpınar. Hititler ve Frigler Yeşil Irmak Havzası boyunca M.Ö. 2000 ve 600 yılalrı arasında irili ufaklı yerleşim alanları kurmuşlar, uzun süre bu bölgeye hakim olmuşlardır. Daha sonraları bölge Pansus’ların hakimiyetine geçmiş buralarda yerleşim yerleri genişletilerek büyük merkezler oluşturulmuştur. Helenistik çağda kurulan Pontus Krallığı döneminde yerleşim yeri olarak kullanılan Emeri, o zamanki adı ile Emeria’nın Romalılar döneminde yıldızı parlamıştır. Romalı Kumandanlardan Pompey, bölgeyi Pontuslar’dan alınca merkez olarak Ameria’yı seçmiş ve buraya çok önem vermiştir. Ameria, Niksar'ın merkez oluşuna kadar seksen yıl merkezlik yapmış, tarihi önemi korunmuştur. Erbaa’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Emeri çevresinde birçok tarihi eser taşımaktadır. Bunlarında başında üzerinde birçok kral mezarlığının bulunduğu kuzeyindeki Kale. Köyün doğrusundaki Tortepesi höyüğü. Önceki devirlerden hamam olarak kullanılan Kız kayası. Men Tapınaklarının bulunduğu büyük rahiplerin yetiştirildiği mabet. Baldırca Kayası, Elik Kayası, Niyes Pınar, Kasım Pınar, Osman Dede Tepesi, en önemlilerindendir.

Bağpınar Köyü, Canik dağının Kelkit Çayı’na bakan güney eteğinde yer alır. Kuzeyi tamamen dağlık ve kayalık güneyi ise geniş bir ova konumundadır. Doğuda Yoldere, batıda Üzümlü Kasabası, kuzeyde Güveçli, güneyinde ise Tepekışla köyleri ile komşu olan Bağpınar, ilçe merkezine 17 km. mesafede olup, rakımı 400 metredir. Tokat il merkezine olan uzaklığı ise 72 km'dir.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyde 213'ü erkek 201'i kadın olmak üzere toplam 414 kişi yaşamaktadır.[1]

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. 1990 yılı nüfusu 729 olan köyde, halkın geçim kaynağı tarım ağırlıklıdır. Tarım arazi miktarı 5400 hektardır. Arazi sınırı doğudan Karakapı Deresinden düz dağ ve Tekne taşa, batıdan Arapkir ve Osman Dede mevkiinden Aray Köyü sapağına, kuzeyde göç yoluna takiben Karakapı Deresine, güneyde Geyne Hendeği’nden Ahmet Ağa Pınarı ve Kelkit Çayını takiben Ferenge Doran Kırına kadar uzanmaktadır.

 

Köyün arazisi sulanmadığı için sulu tarım etkin şekilde yapılamamaktadır. Son yıllarda sulama çalışmaları için kanal inşaatı devlet tarafından sürdürülmektedir. Yetiştirilen ürünler arasında buğday ve tütün sayılabilir. Son yıllarda tütüne uygulanan kota ve ailelerde çalışacak genç nüfusun azalması tütün ekimini de azaltmıştır. Tütün ve buğdaya göre ekonomik değeri daha yüksek olan üzüm ve asma yaprağı ile Türkiye'de adını duyuracak düzeyde kaliteli yaprak çıkarabilmektedir. Köyde ayrıca meyvelerden elma, kiraz, şeftali, ayva, armut, incir, vişne, erik, üzüm yetiştirilir. Fakat, bu ürünler ekonomik gelir olmaktan çok köy halkının kendi tüketimi için yetiştirilmektedir.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Elektrik 1981, içme suyu 1990, telefon 1981 yılında köye getirilmiştir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.