Erbaa Çalkara Köyü

Erbaa Çalkara Köyü

Çalkara Köyü Haberleri, Erbaa Çalkara Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Çalkara Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Çalkara Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Erbaa Çalkara köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çalkara köyü son dakika gelişmeleri, Çalkara köyüne özgü yemekler, Erbaa Çalkara köyünün tarihi, Çalkara köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çalkara köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çalkara , Tokat'in Erbaa ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çalkara Köyü Resimleri ve Çalkara köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Erbaa Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Erbaa Tokat Arası Kaç Km? Erbaa Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Erbaa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Erbaa Çalkara Köyünde doğan biri var mı? Erbaa Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çalkara , Tokat ilinin Erbaa ilçesine bağlı bir köydür. 

Köyün adını köyde bulunan Horasan evliyalarından Çalbaba Tekkesinden aldığına dair rivayet vardır ancak Çalkara isminin Türk boylarından Salgurdan gelmiş olması akla daha uygundur.Muhtemelen Çalbaba isimini köyden almıştır.Ayrıca köy etrafında bulunan kara çalılardan dolayıda bu ismi almış olabilir nitekim Eskişehire bağlı Çalkara köyünün isminin de buradan geldiği rivayeti bu ihtimalide kuvvetlendirmektedir.

Köyde halk imece usulü ile çalışmaktadır. Köy mutfağında dolmanın, keşkekin, buğday çorbasının ve sadece bu köye mahsus yeşil fasülyeli bulgur pilavının vazgeçilmez bir yeri vardır. Köyde evlenme yaşı düşüktür.köyde düğünler üç gün yapılmaktadır.cuma öğlen sonunda başlar pazar günü öğlen gelin alma gerçekleşir.Düğünlerde silah atma neredeyse moda haline gelmiştir. Şans eseri bu güne kadar silahla yaralanma olayı meydana gelmemiştir.

Tokat iline 78 km, Erbaa ilçesine 20 km uzaklıktadır. Yeşilırmak köyün hemen altından akar. Bu nedenle çeltik ekimi için oldukça müsait bir bölgededir.""Ancak çeltik ekimi yapılan arazi Kaymakamlık tarafından MERA ilan edildiği için 2010 yılından sonra artık çeltik ekilemeyecektir. Bu da Köyün Ortak gelirini yok edeceği için Köy Muhtarlığı zaten zor yerine getirdiği görevlerini artık yerine getiremeyecek duruma düşürecektir. Irmağın karşısı Mülkbükü köyü Amasyaya bağlı oldu için çeltik ekmeye devam edecek ama ırmağın bu tarafı artık çeltik ekemeyecektir. Aynen avlanmanın karşıda serbest bu tarafta yasak olduğu gibi. Önemli bir gelirini kaybeden köy ne tür bir gelir kapısı bulacak merakla beklenmektedir."" Yeşilırmak sayesinde köyde sulanamayan arazi yok denecek kadar azdır ""ama DSİ köylünün borcunu sebep göstererek iskiden su pompaladığı kanallara artık su pompalamamakta bu da ilk olarak Çalkara olmak üzere bu su kanallarını kullanan bütün köylerin arazi verimini olumsuz etkilemektedir.""

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Tokata daha yakın olmasına rağmen Samsun'dan gelen hava dalgalanmaları etkisini göstermektedir.

Köyün ekonomisi tamamen tarıma dayalı olup tarımda ise soğanın yeri büyüktür. Soğanın yanı sıra pancar, çeltik, sebze, buğday, haşhaş, ve son dönemlerde olmak üzere patates üretimi yapılmaktadır. Köyde hayvancılık anlamında pek bir gelişme yoktur. Her hanede ortalama iki baş karasığır ve benzeri hayvanlar mevcuttur. Köyde sezonluk işçiler çalışmaktadır.köy ova üzerindeki en verimli arazilere sahiptir.ayrıca köyün bütün arazisi sulanmaktadır.yılda iki hatta üç mahsül alma imkânı vardır.ama köylü bu imkânları tam olarak değerlendirememiş olacak ki köy ekonomik açıdan geçimini sağlamakta hayli zorlanmaktadır. Bu zorlanmanın gizli sebebi köylünün sadece bir ürün (soğan) üzerine yoğunlaşmış olmalarıdır. Soğan üreticiye 3 belki 4 yılda bir para kazandırmaktadır. Kazanılan bu para da önceki yılların borcunu bile kapatamadığından dolayı köy giderek daha da fakirleşmeye başlamıştır. Soğanın 2 sene üst üste para ettiği görülmüş değildir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ya da sağlık evi yoktur.

Köye ulaşımı sağlayan yol taştan olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Köyde tv anteni vericisi olmadığından taşova veya erbaa'dan gelen zayıf sinyalle idare etmektedir. Canına tak edenler uydu anteni almaya başlamışlardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.