Erbaa Ezebağı Köyü

Erbaa Ezebağı Köyü

Ezebağı Köyü Haberleri, Erbaa Ezebağı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Ezebağı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Ezebağı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Erbaa Ezebağı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ezebağı köyü son dakika gelişmeleri, Ezebağı köyüne özgü yemekler, Erbaa Ezebağı köyünün tarihi, Ezebağı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ezebağı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ezebağı , Tokat'in Erbaa ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ezebağı Köyü Resimleri ve Ezebağı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Erbaa Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Erbaa Tokat Arası Kaç Km? Erbaa Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Erbaa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Erbaa Ezebağı Köyünde doğan biri var mı? Erbaa Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ezebağı , Tokat ilinin Erbaa ilçesine bağlı bir köydür. 

Köyün eski ismi Azabağı'dır. Sonra değişerek Ezebağı olmuştur. Eski bir Ermeni köyü olduğu söylenir. Eskiden çok büyük olan köy zaman içinde Ermeni nüfusun göçüyle yerlerine gelen yeni yerleşimci nüfusun az olması sebebiyle giderek küçülmüştür. Günümüzde köy nüfusunun büyük bir bölümünü Boşnaklar ve Arnavutlar oluşturmaktadır.

Tokat iline 102 Km., Erbaa ilçesine 20 Km. uzaklıktadır. Keçeci, Kozlu, Fındıcak ve Cibril köyleriyle sınırdır. Ezebağı köyünün kendisine ait 4 yaylası vardır. Bunlar Sakarat, Kürekiçi, Eskiazabağı ve Arpalık yaylalarıdır. Köyün etrafı ormanlarla çevrilidir. Köylülerin verdiği isimle "Kiriştepe" ve "Mezalıktepe" köyün üzerine kurulu olduğu iki önemli tepedir. Bu tepeler çam ormanıyla çevrili çevreye hakim bakı bölgeleridir. Köyün etrafındaki ormanlar gürgen,pelit ve çam ağaçlarından oluşuyor. Köyün içerisinden irili ufaklı birsürü dere geçer.

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007      1000

2000      500

1997      350

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Bunun dışında ipek halıcılığı yapılır. Köyün bölgedeki en ünlü ürünü kuru fasulyesidir. Meyvecilik organik yöntemlerle yapılır. Doğal bal,tereyağ,çökelek ve peyniri önemlidir. Köyde fazla iş imkânı olmadığından gençlerin büyük bölümü gurbete gitmektedir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Sağlık ocağı veya sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.