Erbaa Hacıpazar Köyü

Erbaa Hacıpazar Köyü

Hacıpazar Köyü Haberleri, Erbaa Hacıpazar Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Hacıpazar Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Hacıpazar Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Erbaa Hacıpazar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hacıpazar köyü son dakika gelişmeleri, Hacıpazar köyüne özgü yemekler, Erbaa Hacıpazar köyünün tarihi, Hacıpazar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hacıpazar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hacıpazar , Tokat'in Erbaa ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hacıpazar Köyü Resimleri ve Hacıpazar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Erbaa Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Erbaa Tokat Arası Kaç Km? Erbaa Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Erbaa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Erbaa Hacıpazar Köyünde doğan biri var mı? Erbaa Doğumlu Ünlüler Kimler?

Hacıpazar , Tokat ilinin Erbaa ilçesine bağlı bir köydür. 

Köyün adının çok meşhur HAC yapan ustaların bulunduğu, yapılan bu HAC'ların pazarlanması için Pazar kurulan bir olduğu ve bu yerin adının HAC ve PAZAR kelimelerinin brleşmesi le HACPAZAR olarak anıldığı bilinmektedir.daya sonraki yıllarda köyün ismi HACIPAZAR olarak değiştirilmiştir.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.

Tokat iline 91 km, Erbaa ilçesine 9 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007      733

2000      929

1997      934

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.