Erbaa Karayaka Kasabası

Erbaa Karayaka Kasabası

Karayaka Kasabası haberleri, Erbaa Karayaka Kasabası güncel son dakika Gelişmeleri, Karayaka Kasabası ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tokat beldeleri arasında yer alan Karayaka Kasabasında vefat edenler, Kasabanın eski adı haberimizde.

Erbaa Karayaka Kasabası düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karayaka Kasabası son dakika gelişmeleri, Karayaka Kasabasıne özgü yemekler, Erbaa Karayaka Kasabasının tarihi, Karayaka Kasabası nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karayaka Kasabasına ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karayaka: Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı bir kasaba. Tokat'ın Erbaa ilçesinin kuzeyinde, Karınca Dağları'nın Kelkit Vadisi'ne bakan yamacında kurulmuştur.

Bulunan antik dönem kalıntılarından kasabanın Hitit-Roma ve Bizans dönemlerinde yerleşim yeri olarak kullanıldığı anlaşılmaktadır. 1068 yılında Selçukluların Bizans ile savaşı sonrasında Tokat ve bölgesiyle birlikte Türkler tarafından ele geçirilir. Anadolu Selçuklularından sonra bölgeye İlhanlılar Devleti hakim olur ve Eretna Beyinin toprakları arasına katılır. 1473 Otlukbeli savaşından sonra bir Osmanlı toprağı haline gelen kasaba 1892 yılında Tokat-Erbaa sancağına bağlanır.

42.000 km²'lik yüzölçümüne sahip olan Karayaka Kasabasının ilçe Erbaa’ya uzaklık mesafesi 7 km, il merkezine yani Tokat’a uzaklığı ise 97 km dir. Karayaka ile Erbaa arasında akan Kelkit çayı iki yerleşim merkezini ortadan ayıran sınır olmuştur.

Kasabanın kuzeyinde kasabaya paralel olarak uzanan Karınca dağları vardır. Kasaba doğuda ise Salkımören köyü ile batıda Kale köyü ile komşudur. Kasaba güneyde ise Çatılı köyü ve Erbaa ile komşudur. Deniz seviyesi yüksekliği (rakımı) ise 256 m olan Karayaka’nın matematik konumu 40°- 15' ve 40º- 45' enlem dairesi ile 36º- 15' ve 36º-45' boylamları arasında bulunmaktadır.

Karayaka kasabası ile Erbaa ilçesi arasındaki 7 km'lik tek ulaşım pek çok Anadolu kasabasında da olduğu gibi eskiden tek bir tahta köprü ile yapılmaktaydı. Ancak şu anda ilçe ile ulaşım Kelkit çayı üzerine yaptırılan beton köprü ile sağlanmaktadır.

Karayaka, Tokat'in Erbaa ilçesine bağlı bir kasabadır. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu kasabanın yakınlarından geçiyorsanız Karayaka Kasabası Resimleri ve Karayaka Kasabası videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Erbaa Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Erbaa Tokat Arası Kaç Km? Erbaa Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Erbaa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Erbaa Karayaka Kasabasında doğan biri var mı? Erbaa Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.