Erbaa Salkımören Köyü

Erbaa Salkımören Köyü

Salkımören Köyü Haberleri, Erbaa Salkımören Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Salkımören Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Salkımören Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Erbaa Salkımören köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Salkımören köyü son dakika gelişmeleri, Salkımören köyüne özgü yemekler, Erbaa Salkımören köyünün tarihi, Salkımören köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Salkımören köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Salkımören , Tokat'in Erbaa ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Salkımören Köyü Resimleri ve Salkımören köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Erbaa Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Erbaa Tokat Arası Kaç Km? Erbaa Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Erbaa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Erbaa Salkımören Köyünde doğan biri var mı? Erbaa Doğumlu Ünlüler Kimler?

Salkımören , Tokat ilinin Erbaa ilçesine bağlı bir köydür. 

Köyün eski adı Hosan'dır. Hosan adının, buraya ilk gelip yerleşenlerin Horasan'dan geldikleri için verildiği, önceleri Horasan daha sonra adını aldığı anlatılmaktadır. 1968 yılında adı Salkımören olarak değiştirilmiştir. Çevresinde rastlanan kalıntı ve buluntulardan burasının eski bir yerleşim yeri olduğu görülmektedir. Bilhassa Demircipınarı Yaylası'nda Örencik yerinde, Kırancık ve Yerlice mevkiilerinde Roma ve Bizans dönemlerine ait eserlere rastlanmaktadır.

Şu andaki köyün kuruluşunu sağlayan kabileler, 1700 yıllarında Horasan ve Erzurum yöresinden gelen Hacıosmanoğulları(aksu), Sarıalioğulları(başara), Seyfioğulları(özen), Karaalioğulları(ocak), Berberoğulları (özlü) ve Akömeroğulları (temiz) kabileleridir. Bu tarihler genelde 1700 yıllarına rastlamaktadır.

Köyün yemek kültürü içerisinde; "yaprak dolması", "keşkek", "çiğ dolma", "boranlı", "cevizli pağaç" bulunmaktadır.

Tokat iline 94 km, Erbaa ilçesine 12 km uzaklıktadır. Köy doğuda Ballıbağ, batıda Karayaka Kasabası, kuzeyde Gökbel, güneyde ise Karşıyaka Mahallesi ile komşudur. Salkımören köyü Canik dağının karınca tepesinin güney eteğinde ovaya hakim bir yerde kurulmuştur. Kuzeyi sarp ve çıplak kayalıkla kaplıdır.

Salkımören, Karadeniz iklimi'nin etki alanı içerisinde kalır.

Köy ahalisinin en önemli geçim kaynağı, tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köy, özellikle asma yaprağı üretiminde kalite ve miktar olarak büyük bir pazar konumundadır. Üzüm, kiraz ve diğer meyveler de yetiştirilir.

Köyde ilköğretim okulu vardır ve okulun 50-60 civârında öğrencisi vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi, hem kanalizasyon şebekesi vardır. Sağlık evi ve düğün salonu vardır ve faaldir. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup, köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.