Erbaa Sütlüce Köyü

Erbaa Sütlüce Köyü

Sütlüce Köyü Haberleri, Erbaa Sütlüce Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Sütlüce Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Sütlüce Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Erbaa Sütlüce köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sütlüce köyü son dakika gelişmeleri, Sütlüce köyüne özgü yemekler, Erbaa Sütlüce köyünün tarihi, Sütlüce köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sütlüce köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sütlüce , Tokat'in Erbaa ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sütlüce Köyü Resimleri ve Sütlüce köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Erbaa Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Erbaa Tokat Arası Kaç Km? Erbaa Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Erbaa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Erbaa Sütlüce Köyünde doğan biri var mı? Erbaa Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sütlüce , Tokat ilinin Erbaa ilçesine bağlı bir köydür. 

Mahallenin önceki adı HAYATGERİŞ'tir. Erbaa ilçesinin "Ahret" denilen bölgesinde dağınık bir şekilde kurulmuştur. 1960 lı yıllarda köylerin adı Türkçeleştirilirken burasına da Sütlüce Köyü adı verilmiştir. Mahallenin, Kale Mahallesinin güneydoğusunda bulunan kale denilen tepede tarihi kalıntılara rastlandığı söylenmektedir. 1972 yılında köyün üç mahallesinde ilkokul bulunmaktaydı.

Ayvacık Barajı yapılmadan önce köye ulaşım Karayaka Nahiyesinin kuzeyinde bulunan "Gran" denilen dağlardan geçen patika yollardan yaya olarak sağlanırdı. 1968 de Alinek köyünün Güldere mevkiine kurulan yöre pazarı nedeniyle açılan toprak yoldan da yararlanılıyordu. Daha sonra Erbaa ilçesinden mahalleye yapılan yol ve Gökal Belediyesi'nden yapılan bağlantı yolu ile ulaşım yapılmaya başlandı. Mahallelerde 5. sınıfı bitiren öğrenciler, diğer kalan 3 yılı okumak için devletin ücretini ödediği servisler aracılığı ile Gökal Beldesindeki Gökal Güldere İ.Ö.O'na giderler. Tokat Valiliğinin eğitime verdiği çabayla buradaki okula spor salonları, bilgisayar laboratuvarları yapılmıştır. Ayrıca öğrencilere öğle vakti sıcak yemek dağıtılır. 2011 yılında Sütlüce köyü "Sütlüce Mahallesi" olarak Gökal kasabasına bağlanmıştır.

Mutfağı hayli zengin yemekleri tat ve lezzette olup çoğunluğu yöreye aittir. Bu yiyecekler genel olarak dört gurupta toplanır. 1- Çorbalar Katıklı çorba, Kara çorba, Zoğal (kızılcık) çorbası, Bulgur çorbası, Hamurlu çorba, Dutma çorbası, Toyga çorbası, Mısır çorbasI 2- Yemekler Keşgek (gendüme), Nohut yahnisi, Patlıcan Boranısı, Lahana Kavurması, Pancar yemekleri, Boranılı, Hazır ve Kesilmiş makarna, mevsime göre toplanan pancar çeşitleri bakımından Erbaa çevresi çok zengindir. Bunların en yaygın olanları, madımak, nivik, efelik, kömeç, kuş ekmeği, kazan karasıdır. Ayrıca yöremiz halkı mıhlama olarak bilinen yemekleride çok değişik şekilde yapmaktadır. Pancar, domates mıhlaması gibi. Ekmek ve Börekler Ekmekler, börekler yapılış tarzlarına ve tatlarına göre değişik isimlerle söylenirler. Sinilerde sade börek (Çandır böreği), cevizli burma böreği, sade karafırın ekmekleri, cevizli ekmek ve börekler, mısır unundan güdül, saç ekmeği paağaç, bayramlarda yapılan cevizli, çökelikli, haşhaşlı yağlılar, parmak, bişi, katmer su böreği, çarşaf böreği, fetil, gömme, bileki; Tatlılar şipsili pasta, irmik tatlısı, baklavalar, kadayıflar, un helvaları yufka tatlıları, pekmezler, kabak tatlıları,

Tokat iline 137 km, Erbaa ilçesine 58 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak 5. sınıfa kadar eğitim vermektedir. Ancak 2008'de, dayanıksız bir yapısı olduğu için eğitime bu okulda son verilip taşımalı eğitimle Gökal kasabasındaki Gökal Güldere İlköğretim Okulunda eğitime devam edilmektedir. Hayatgeriş ve Kale mahallesindeki okullar faaliyettedir. Mahallenin içmesuyu şebekesi yoktur ancak kanalizasyon şebekesi vardır. Ailelerin su ihtiyaçları çeşmelerden veya kendi çıkarttıkları su gözlerinden bağladıkları hortumlarla gelen sularla karşılanır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı 2009 yılında yapılmıştır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol toprak yoldur. Mahallede elektrik ve sabit telefonlar vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.