Erbil ve Süleymaniye seferleri sorunsuz yapıldı

Erbil ve Süleymaniye seferleri sorunsuz yapıldı

İptal kararı alınan Erbil ve Süleymaniye seferleri kararın uygulanmasına bir gün kala sorunsuz şekilde yapılıyor.

İptal kararı alınan Erbil ve Süleymaniye seferleri kararın uygulanmasına bir gün kala sorunsuz şekilde yapılıyor. Seferlerin yarın 18.00'da askıya alınacağının açıklanmasının ardından, kararla ilgili değerlendirmede bulunan yolcular, sorunun çözüleceğine inandıklarını söyledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile yaşanan referandum krizinin ardından Erbil ve Süleymaniye'ye Türkiye'den yapılacak tüm uçak seferlerinin yarın 18.00'dan sonra durdurulacağı açıklanmıştı. Kararın uygulanmasına bir gün kala bir çok Kuzey Iraklı bu gün ülkesine döndü. Erbil'e gitmek için Atatürk Havalimanına gelen yolcular konuşmaktan çekinirken, orada iş yapan Türk işadamları sorunun çözüleceğine inandıklarını söyledi.

Erbil'de hazır giyim işi yapan Türk işadamı Metin Doğru, "Dışişleri Bakanlığının uyarılarını dikkate alıyoruz ama orada işlerimiz var bu nedenle oraya gidiyorum. Bu olayın çok askeri müdahaleye gerek kalmadan siyasi ve diplomasi alanında çözüleceğine inanıyoruz. Devletimize inanıyoruz. Bunu çözecek illaki. O coğrafyada Türk yatırımcılar olarak, bizi mağdur etmeyeceğini ve hiçbir vatandaşını zorda bırakmayacağına inanıyoruz. Çözülecek inşallah. Erkek hazır giyim firması olarak mağazalarımız var orada. İlk etapta yüzde 50 yüzde 60 bi kaybımız olacak. Ancak daha sonra toparlayacağını düşünüyorum. Daha önce büyük sıkıntılar yaşandı orayla ilgili. Hepsinin üstesinden geldik. Bununda geleceğiz inşallah "dedi.

Sınır kapısının kapatılacağına inanmıyorum

Sınır kapısının kapatılması durumunda kendilerinin Erbil'de satacak bir şeylerinin olmayacağını söyleyen Doğru, "Sınır kapısının kapatılması bizi İllaki etkiliyor. Sonuçta biz orada ticaret yapıyoruz. Buradan ürünlerimiz gidiyor. Sınır kapısının kapanması bizim orada satacak ürünümüz olmamasını gösteriyor. Bu da küçük bir ihtimal. Sınır kapısının kapatılacağı küçük bir ihtimal. İnanmıyorum daha doğrusu" diye konuştu.

Halk bu krizin Türkiye tarafından çözüleceğini umuyor

Kuzey Irak'ta zücaciye işi yapan Nizamettin Demir, " Hepimiz zarar ederiz. Ben orada zücaciye üzerine çalışıyorum. Dükkanım var toptan zücaciye işi yapıyoruz. İnşallah kapı kapanmaz. Siyasi olarak hallederler. Yoksa çok büyük zarara gireriz. Alacaklarımız var alamayız. Bu kriz eminin çözüm bulur. Halk diyor ki ,inşallah bir şey olmaz. Türkiye tarafından çözülür kriz" şeklinde konuştu.

Kuzey Iraklı bir işadamı ise yaptığı açıklamada, "Erbil'de plastik işi yapıyorum. Biz her şeyimizi Türkiye'ye bağlamışız. Bizim için çok kötü olur eyer sınır kapanırsa. Ama Türkiye'de sınır açılırsa bizim için Türkiye çok önemli. Her şeyi yapabiliriz. O zaman güzel bir ticaret olu aramızda ki ticaret" ifadelerini kullandı.

Erbil ve Süleymaniye seferleri sorunsuz yapıldı

Erbil ve Süleymaniye seferleri sorunsuz yapıldı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.