Erciş Nişancı Köyü

Erciş Nişancı Köyü

Nişancı köyü haberleri, Erciş Nişancı köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Van köyleri arasında yer alan Nişancı köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Nişancı  köyü hangi il ve ilçeye bağlı,Erciş Nişancı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Nişancı köyü son dakika gelişmeleri, köye ait haberler, köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Mahallede şu anda yaşayan insanların buraya yerleşimleri 1800 lü yıllara dayanır,daha önce ermenilerin yaşadığı bu köye şimdiki sakinlerinin yerleşimi,botan beyi ile osmanlı arasındaki çatışmalardan kaçan,botan beyinin soyunun(bedirxani) yerleşimi sonucunda olmuştur.Köy ekonomik yoksunluktan dolayı sürekli göç vermiştir,köy nüfusunu en az iki katı,manisa,istanbul,mersin ve adanaya yerleşmiştir,köy her ne kadar üç dört soy isme(yılmaz,yiğit,demir,çelebi) bölünmüş olsa dahi,tek bir babaya dayanır.Köy insanları gelişmeye müsaittir,fırsat bulduklarında,alanlarında kısa zamanda uzmanlaşmışlardır. Mahallenin eski ismi Karamelik olup, hâlen çevrede bu isimle tanınmaktadır.

Van Doğumlu ÜnlülerVan Doğumlu Ünlüler

Erciş Nişancı KöyüErciş Nişancı Köyü

 

Nişancı , Van ilinin Erciş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Nişancı Köyü Resimleri ve Nişancı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Erciş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Erciş Van Arası Kaç Km? Erciş Hava Durumu? Van Köyleri ve Erciş Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Vanlı iseniz Van Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Vanlı Ünlüler arasında Erciş Nişancı  Köyünde doğan biri var mı? Erciş Doğumlu Ünlüler Kimler?

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.