Erciş Şehirpazar Köyü

Erciş Şehirpazar Köyü

Şehirpazar köyü haberleri, Erciş Şehirpazar köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Van köyleri arasında yer alan Şehirpazar köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Şehirpazar köyü hangi il ve ilçeye bağlı,Erciş Şehirpazar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Şehirpazar köyü son dakika gelişmeleri, köye ait haberler, köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Şehirpazar'ın Kürtçe adı Şarbazar'dır. Mahallede Şyh Aşiret mensupları oturmaktadır.

1800'lerin başında, İshak Paşa'nın o zamanki paşası Mahmut Paşa'nın yaveri iken, aralarında çıkan bir anlaşmazlık üzerine, yanına yakın ailesini alarak, diğer akrabalarını orada bırakıp Erciş'e gelip yerleşen Şeyh Süleyman önce bugünkü Işıklı mahallesine yerleşir; fakat aile hayvancılıkla uğraştığı için, bu ovalık mahallede fazla barınamaz. Bir taziye ziyareti için Şehirpazar'a gidince burayı çok beğenir ve hayvancılık yapmak için oldukça elverişli olan bu dağ mahallesini Toruni Aşireti'nden bir heybe altın ve 40 kısır koyun karşılığında, 11.000 dönümü tapulu, 30.000 dönüm kadarı da civardaki mera olmak üzere, yaklaşık 40.000 dönüm arazilik mahalleyi satın alır ve ailesiyle gelip yerleşir.

Şehirpazar , Van ilinin Erciş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Şehirpazar Köyü Resimleri ve Şehirpazar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Erciş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Erciş Van Arası Kaç Km? Erciş Hava Durumu? Van Köyleri ve Erciş Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Vanlı iseniz Van Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Vanlı Ünlüler arasında Erciş Şehirpazar  Köyünde doğan biri var mı? Erciş Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.