Ereğli Başören Köyü

Ereğli Başören Köyü

Başören Köyü haberleri, Ereğli Başören köyü güncel son dakika gelişmeleri, Başören köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Başören Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Ereğli Başören köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Başören köyü son dakika gelişmeleri, Başören köyüne özgü yemekler, Ereğli Başören köyünün tarihi, Başören köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Başören köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Başören, Zonguldak ilinin Ereğli ilçesine bağlı bir köydür.

 

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Başören Köyü Resimleri ve başören köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ereğli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ereğli Zonguldak Arası Kaç Km? Ereğli Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Ereğli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Ereğli Başören Köyünde doğan biri var mı? Ereğli Doğumlu Ünlüler Kimler?

BAŞÖREN KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Başören, Zonguldak ilinin Karadeniz Ereğliilçesinin Başören köyüne bağlı ilçesine bağlı bir köydür.

Vaktiyle askeri konaklama merkezi olan bu köyde, askeri kışla yer almaktaydı. Etrafının yüksek dağlarla çevrili olması sebebiyle önceleri mahalle "obruk" adıyla anıldı. Mahalle daha sonradan "Hellaçlar Mahallesi" olarak son adını mahallede yaşayan Hellaç soyadından almıştır.

Köyde bayram kutlamaları: Bayramın 3. günü kutlanır. Mahalledeki sakinler birbirinin akrabası olması sebebiyle Ramazan ayında her akşam bir evde iftar daveti yaparlar. Köyün eğitim seviyesi oldukça yüksektir. Eğitime ve öğretime büyük önem verilir.Zonguldak iline 68 Km., Ereğli ilçesine 35 Km. uzaklıktadır.

Zonguldak iline 68 Km., Ereğli ilçesine 35 Km. uzaklıktadır.Köyün iklimi, Türkiye'de Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallede 350 Kişi yaşamaktadır. Mahallede 6 Hane bulunmaktadır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olmakla beraber, köyün asıl geçim kaynağı taşkömürü ve Erdemir'dir. Bunun yanı sıra fındıklık alanlarının çok fazla olması fındıktan elde edilen gelirin yüksek olmasını sağlamıştır.

Mahalleye bağlı Başören Köyü'nde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur.

Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol çakıl yol olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde cep telefonlarından Vodafone, Avea ve Turkcell ile iletişim sağlanabilmektedir. Ormanlı beldesi 3.5 Km. kadar yakınında bulunduğundan birçok ihtiyacını bu beldeden sağlamaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum