Ereğli Başörendoğancılar Köyü

Ereğli Başörendoğancılar Köyü

Başörendoğancılar Köyü haberleri, Ereğli Başörendoğancılar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Başörendoğancılar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Başörendoğancılar Köyünde vefat edenler, köyün eski adı.

Ereğli Başörendoğancılar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Başörendoğancılar köyü son dakika gelişmeleri, Başörendoğancılar köyüne özgü yemekler, Ereğli Başörendoğancılar köyünün tarihi, Başörendoğancılar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Başörendoğancılar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Başörendoğancılar, Zonguldak ilinin Ereğli ilçesine bağlı bir köydür.

 

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Başörendoğancılar Köyü Resimleri ve başörendoğancılar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ereğli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ereğli Zonguldak Arası Kaç Km? Ereğli Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Ereğli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Ereğli Başörendoğancılar Köyünde doğan biri var mı? Ereğli Doğumlu Ünlüler Kimler?

BAŞÖRENDOĞANCILAR  KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Başörendoğancılar, Zonguldak ilinin Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adı Başverencumadan gelmektedir. Başverencuma zamanla değişime uğrayarak Başören ve daha sonra da Başörendoğancılar adını almıştır.

Köyün adı Başverencumadan gelmektedir. Başverencuma zamanla değişime uğrayarak Başören ve daha sonra da Başörendoğancılar adını almıştır.

Köyün ramazanları bir başka kutlanır hemen hergece bir evindeiftar daveti vardır bayramlarda eskıden koy gençleri arasında güreş ve çeşitli etkınlıklerle kutlanırken artık genç nüfusun buyuk şehirlerde oluşubu adetleri unutturmuştur

Zonguldak iline 110 km, Ereğli ilçesine 50 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.denılmışsede hayvancılık bitmiş ve geçim taş komuru ve erdemırden sağlanmaktadır ayrıca son yıllarda en çok goç veren koylerın başında gelmektedir ekonomık sıkıntının en çok hissedildiği koylerdendir

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün [[içme suyu şebekesi vardır ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol [[şose olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.