Ereğli Belkaya Köyü

Ereğli Belkaya Köyü

Belkaya köyü haberleri, Ereğli Belkaya köyü güncel son dakika gelişmeleri, Belkaya köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Konya köyleri arasında yer alan Belkaya köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ereğli Belkaya köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Belkaya köyü son dakika gelişmeleri, Belkaya köyüne özgü yemekler, Ereğli Belkaya köyünün tarihi, Belkaya köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Belkaya köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Belkaya, Konya ilinin Ereğli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Belkaya Köyü Resimleri ve Belkaya köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ereğli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ereğli Konya Arası Kaç Km? Ereğli Hava Durumu? Konya Köyleri ve Ereğli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Konyalı iseniz Konya Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Konyalı Ünlüler arasında Ereğli Belkaya Köyünde doğan biri var mı? Ereğli Doğumlu Ünlüler Kimler?

Belkaya, Konya ili Ereğli ilçesine bağlı bir köydür.Belediye Başkanı Mehmet Şen'dir.Belkaya, Belde'nin kuruluşu hakkına birçok riyavet vardır ancak asıl tarihi bizanslılar dönemine dayanmakta olup uzun yıllar bu medeniyetin hakimiyetinde kalmıştır. Bizanslılar dönemindeki ismi ise Aristoma'dır. Daha sonra Anadolu'nun özellikle Malazgirt Zaferinden sonra hızla türkleşmeye başlamasıyla önce Selçuklular daha sonra Karamanoğulları ve osmanlılar hakimiyetinde kalmıştır en parlak dönemini anadolu Selçukluları döneminde Konya'nın başkent olmasıyla yaşamıştır. Türk hakimiyetine geçmesinden sonra Aristoma olan adı önce Arısama daha sonra da Arsama olmuştur. Türkiye kurulduktan sonra ismi Belkaya köyü olmuş ve Konya ili Karapınar ilçesine bağlanmıştır. 1981 tarihinde ise kasaba statüsüne yükselmiş ve Ereğli ilçesine bağlanmıştır.
Belkaya'da 6 adet İlköğretim okulu ve 1 adet Lise eğitime hizmet verilmektedir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.