Ereğli Güllük Köyü

Ereğli Güllük Köyü

Güllük Köyü haberleri, Ereğli Güllük köyü güncel son dakika gelişmeleri, Güllük köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Güllük Köyünde vefat edenler, köyün eski.

Ereğli Güllük köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Güllük köyü son dakika gelişmeleri, Güllük köyüne özgü yemekler, Ereğli Güllük köyünün tarihi, Güllük köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Güllük köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Güllük, Zonguldak ilinin Ereğli ilçesine bağlı bir köydür.

 

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Güllük Köyü Resimleri ve güllük köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ereğli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ereğli Zonguldak Arası Kaç Km? Ereğli Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Ereğli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Ereğli Güllük Köyünde doğan biri var mı? Ereğli Doğumlu Ünlüler Kimler?

GÜLLÜK  KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Güllük, Zonguldak ilinin Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi: Kız isteme ve düğün törenleri unutulacak gibi ğildi eskiden.Önce Seysana (geline ve damada düğün alışverişi)alışverişi yapılır izlembeye (resmi nikah) gidilirdi. Düğün önce "davar" yemesi ile başlar "helva" yemesi ile devam eder.

Sonra köy düğünü ondan sonra asıl düğün, gelin alması ve ertesi gün duvak eğelenceleri ile devam ederdi. Bayramlarda karakucak güreşleri , horoz yarışları yapılırdı. 23 Nisan çocuk bayramları tüm köy halkının katılımı ile yapılırdı. Yemekli davullu zurnalı.

Güllük Köyünde Yöreye özgü tüm klasik yemekleri yapılmaktadır. Kara Lahana Dolması, goce çorbası, yumurtalı zılbıt(ıspıt), dirit(kuru yufka ve et suyu ile yapılan bir çeşit yemek)fesleğenli patates çorbası, malay, tere malayı, kara lahana turşusu, pırasa turşusu hüppülü, İreçil gibi bu köye özel yemekleri mevcuttur. Eskiden keşkek, pestil, pekmez , nişaşta de yapılırdı.

Zonguldak iline 25 km, Ereğli ilçesine 41 km uzaklıktadır. Güllük Köyüne bağlı bir de Çubuklu Mah bulunmaktadır. Şu anda Esen Köye bağlı olan Kayabaşı köyüde Güllük Köyü Muhtarlığına bağlıydı.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi çok eskiden tarım ve hayvancılığa dayalı idi. Magnezyum yatakları bulunmaktadır.MTA tarafından geçmiş yıllarda çalışma yapılmıştır.Ancak magmezyum çeşitli nedenlerle çıkarılmamaktadır.

Erdemir ilk kurulduğu yıllarda Demir Çelik Üretiminin olmazsa olmaz madeni magnezyum bu topraklardan ilkel şartlarda çıkarılır, At , katır ve eşeklerle Erdemire taşınırmış. Bu maden ocakları yeniden açılıp işletilebilirse köyün makus talihi değişir tersine göç başlar , köyde hayat yeniden canlanabilir. Köy ekeonomik sebeblerden dolayı yoğun göç vermiş olup genç nüfus yoktur. Geenllikle emekli olanların yaşadığı bir yerdir.

Eskiden bir karış tarla kalmazdı ekilmedik, ancak 15 yıldır kimse tarımla uğraşmıyor. Hayvancılık ev sığırcılığının ötesine geçememiştir. Unutulmuş bir köy görüntüsü içindedir Güllük Köyü. Bakkalı, Kahvehanesi bile yoktur. Av turizm için uygun alan mevcut olup.Diğer bölgelerden av sezonunda avcılar gelmektedir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Cep telonu iletişim sağlanamamaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum