Ereğli Yazıcılar Köyü

Ereğli Yazıcılar Köyü

Yazıcılar Köyü haberleri, Ereğli Yazıcılar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yazıcılar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Yazıcılar Köyünde vefat edenler, köyün eski haberimizde.

Ereğli Yazıcılar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yazıcılar köyü son dakika gelişmeleri, Yazıcılar köyüne özgü yemekler, Ereğli Yazıcılar köyünün tarihi, Yazıcılar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yazıcılar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yazıcılar , Zonguldak ilinin Ereğli ilçesine bağlı bir köydür.

 

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yazıcılar Köyü Resimleri ve yazıcılar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ereğli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ereğli Zonguldak Arası Kaç Km? Ereğli Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Ereğli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Ereğli Yazıcılar Köyünde doğan biri var mı? Ereğli Doğumlu Ünlüler Kimler?

YAZICILAR  KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Yazıcılar, Zonguldak ilinin Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı bir Köydür.

Yazıcılar köyünün ismi Yaycılar Divanından gelmektedir. Günümüzdeki Yazıcılar Güzelyurt ve Ova köyleri ile Süleymanbeyler Köyü Göleviç mahallesi Osmanlı zamanında Yaycılar Divanı olarak geçmektedir. Divan Osmanlı da köy ile belde arasında olan bir yerleşim yeridir.

Köyün Tarihi 250 yıl öncesine dayanır köy halkı Orta Asyadan gelme,Oğuz Boylarından, Türkmenlerdir. Mahallemizin bir tanesi de yine Türk Boylarından Olan ÖZBEK'lerden oluşur. Bu mahalle önceden komşu köy olan OVA Köyüne bağlıyken şimdi köye bağlıdır. Mahallenin adı her ne kadar Azizbeyler diye geçse de önceden beri ifade edilen, halk arasında konuşulan Özbek köyü ifadesidir.

Gelecek nesillerimize bilgilerin doğru olarak ulaşabilmesi için bu konuları dillendirenlerin, yazanların, kayıt altına alanların biraz daha dikkat etmeleri gerekir. Aksi halde başkaları bizi nasıl ifade ederlerse öyle anılır hale geliriz. Kalabalık olan köy iç içe girmiş olup hemen hemen herkes akrabadırGelenek falan kalmamıştır.

Zonguldak'a 50 km, Ereğli ilçesine 18 km uzaklıktadır.Karadeniz iklimidir.Köyün ekonomisi Ağır Sanayi İşciliği ve Maden İşciliği dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. kanalizasyon şebekesi vardır.. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup maalesef bozuktur. köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.