Erfelek Abdurrahmanpaşa Köyü

Erfelek Abdurrahmanpaşa Köyü

Abdurrahmanpaşa köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Abdurrahmanpaşa köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sinop köyleri arasında yer alan Abdurrahmanpaşa köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Erfelek Abdurrahmanpaşa köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Abdurrahmanpaşa köyü son dakika gelişmeleri, Abdurrahmanpaşa köyüne özgü yemekler, Erfelek Abdurrahmanpaşa köyünün tarihi, Abdurrahmanpaşa köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Abdurrahmanpaşa köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Abdurrahmanpaşa, Sinop ilinin Erfelek ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün bilinen eski adı Abdurrahmanpaşa'dır. Nitekim 1928 tarihli Osmanlıca köy listesinde bu adla kaydedilmiştir. Bu tarihte Abdurrahmanpaşa, Sinop'un merkez ilçesine bağlı Karasu nahiyesinin bir köyüydü. Abdurrahmanpaşa köyü, 93 Harbi'nde Rusların Livana bölgesini ele geçirmesinin ardından Klaskuri köyünden göç eden Gürcülerin yerleştirilmesiyle ortaya çıkmıştırBu göçmenleri Kastamonu mutasarrıfı Abdurrahman Paşa'nın yerleştirmesi üzerine köye de onun adının verildiği söylenir.

Abdurrahmanpaşa'nın bilinen tarihi, bugün Aralık ve Atanoğlu olarak iki köye ayrılmış olan Klaskuri'den Gürcülerin buraya yerleşmesiyle başlar. 19. yüzyılın son çeyreğinde Livana bölgesini dolaşan Gürcü tarihçi Zakaria Çiçinadze, 1893 yılında Klaskuri köyünde 60 hanenin yaşadığını ve 20 hanenin göç etmiş olduğunu yazar. Klaskuri Deresi vadisi köylerinden ise, 1.000 hanedan daha fazla bir nüfusun göç ettiğini belirtir. Ancak bu köyden göç edenlerin sadece Abdurrahmanpaşa köyüne değil, Sinop'un merkez ilçesine bağlı Karapınar, Erfelek'e bağlı Meydan köylerine de yerleştiği bilinmektedir.

Abdurrahmanpaşa, 1935 genel nüfus sayımında Sinop ilinin merkez ilçesine bağlı Karasu nahiyesinin bir köyüydü ve köyde 317 kişi yaşıyordu.

Sinop iline 36 km, Erfelek ilçesine 8 km uzaklıktadır.

Abdurrahmanpaşa, Sinop ilinin Erfelek ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Abdurrahmanpaşa Köyü Resimleri ve Abdurrahmanpaşa köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Erfelek Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Erfelek Sinop Arası Kaç Km? Erfelek Hava Durumu? Sinop Köyleri ve Erfelek Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sinoplu iseniz Sinop Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sinoplu Ünlüler arasında Erfelek Abdurrahmanpaşa Köyünde doğan biri var mı? Erfelek Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.