Ergani Boncuklu Köyü

Ergani Boncuklu Köyü

Boncuklu Köyü Haberleri, Ergani Boncuklu Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Boncuklu Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Boncuklu Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Ergani Boncuklu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Boncuklu köyü son dakika gelişmeleri, Boncuklu köyüne özgü yemekler, Ergani Boncuklu köyünün tarihi, Boncuklu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Boncuklu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Boncuklu , Diyarbakır ilinin Ergani ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Boncuklu köyü Resimleri ve Boncuklu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ergani Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ergani Diyarbakır Arası Kaç Km? Ergani Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Ergani Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakırli iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakırli Ünlüler arasında Ergani Boncuklu Köyünde doğan biri var mı? Ergani Doğumlu Ünlüler Kimler?

Boncuklu , Diyarbakır ilinin Ergani ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin genel adı Kürtçe İmam Ahmet anlamına gelen 'Melle Ahmet'tir.

Mardin'in tek KARAKEÇİLİ KAYI TÜRKMEN mahallesi Karaalanı (Meker) mahallesi, Karakeçililer gibi Rakka yöresinden, Urfa üzerinden gelerek Bahçekaşı ve Boncuklu köylerini kurmuşlardır. Hilar'da da bu aşirete mensup aileler vardır.

Tarihi Bahçekaşı Köyüyle beraber yaklaşık olarak 300-350 yıl önce Bahçekaşı Bölgesinden Melle Ahmet tarafından mera olarak kulandığı alana yerleşmiş olup köklerini Karakeçili Aşiretinden alan ve bu aşiretten insanların oluşturduğu bir mahalledir. Ergani'ye bağlı Bahçekaşı ve Boncuklu köyleri bilinen Karakeçili köyleridirler. Yörede iyi bir itibarı olan köyler ve aşirettir. Türkmen Karakeçili aşireti Osmanlı'yı Kayı boyu kuran ve Türkiye'ye dağılmış büyük bir aşirettir.Karakeçili Türkmenleri, Urfa, Elazığ, Diyarbakır, Mardin, Adıyaman, Erzurum,Kırıkkale, Malatya, Maraş, Antep ve Gümüşhane'ye, batı Anadolu ve İç Anadolu Sivas, Çorum, Yozgat Bölgelerine dağılmış. Ahlat'ı kurmuş, Çemişkezek ve Pertek, Söğüt, Domaniç, Keban, Baskil gibi birçok ilçe kurmuş bir aşirettir. Bu köy ve Bahçekaşı köylerinde bu aşirete mensup insanlar yaşamlarını sürdürmektedir.

Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri Diyarbakır-Elazığ kültürleri etkilidir. Karakeçililer bu köylerde geleneklerine bağlı insanlar olarak bilinirler. Genel eğitim seviyesi Türkiye ortalamasının üstünde olup her biri değişik devlet memurluk kademelerinde yer almaktadır.Ergani Anadolu Öğretmen Lisesi aldıktan sonra değişik üniversitelerde eğitim almaktadır. Mahallede yaşayan ailelerin hepsi akrabadır. Köy halkı eğitimini yakınlardaki Dicle Öğretmen Lisesinde yapmaktadır.

Diyarbakır il merkezine 70, Ergani ilçesine 10 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.