Ergani Deringöze Köyü

Ergani Deringöze Köyü

Deringöze Köyü Haberleri, Ergani Deringöze Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Deringöze Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Deringöze Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Ergani Deringöze köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Deringöze köyü son dakika gelişmeleri, Deringöze köyüne özgü yemekler, Ergani Deringöze köyünün tarihi, Deringöze köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Deringöze köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Deringöze , Diyarbakır ilinin Ergani ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Deringöze köyü Resimleri ve Deringöze köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ergani Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ergani Diyarbakır Arası Kaç Km? Ergani Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Ergani Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakırli iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakırli Ünlüler arasında Ergani Deringöze Köyünde doğan biri var mı? Ergani Doğumlu Ünlüler Kimler?

Deringöze , Diyarbakır ilinin Ergani ilçesine bağlı bir mahalledir.

Üzüm ve bademleri ile meşhur olan Deringöze mahallesi Diyarbakır’a 66 km,Ergani’ye 10 km uzaklıkta Ergani-Dicle karayolunun 1 k içerde dağın eteğinde kurulmuştur.Mahallede eskiden yaşanan göç olaylarından dolayı şimdi az bir nüfusa sahiptir. Kız alma ve verme gibi birçok evlilik olayı yaşandığı için bütün köy akrabadır.Mahallede okul olmadığından dolayı tasimali egitim yapilmaktadir.Buna rağmen mahallenin eğitim seviyesi oldukça yüksektir. Hemen hemen her ailede üniversite mezunu vardır. Mahallenin bulunduğu vadideki kayadan çıkıp, gürül görül akan su, görülmeye değerdir. Yazın, karpuz çatlatacak kadar çok soğuk, kışın ılıktır. Yakın zamana kadar sıtmalı hastaların iyileşmek için yıkandıkları şifalı bir sudur.Sıtma çeşmesi olarak adlandırılmaktadır.Eskiden önünde su değirmenleri dönerdi. Mahallenin geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır

Diyarbakır il merkezine 66 km., Ergani ilçesine 10 km. uzaklıktadır. Ergani, Dicle yolundan sola doğru 1 km. içerde, dağın eteğinde kurulmuştur. Orman bakımından oldukça zengindir. Yılın farklı zamanlarında yabani hayvanlara da rastlanmaktadır. Dereleri menderesler oluşturarak akarlar; kışları bol su taşırlar, yazları ise küresel ısınmadan dolayı son 5-10 yıldır kurak geçmektedir. Mahallede ayrıca bir devkazanı vardır.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Mahalle de ilköğretim okulu yoktur. Mahallenin [içme suyu şebekesi var. kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol çakıl olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.Mahallenin tarihi bir çeşmesi vardır. Su sarp kayalıklardan gelmektedir. Bağları vardır. İncir, nar ve birçok meyve yetişmektedir. Çok ağaçlı mesire alanı olarak kullanmaya elverişlidir.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.