Ermenek Ardıçkaya Köyü

Ermenek Ardıçkaya Köyü

Ardıçkaya köyü haberleri, Ermenek Ardıçkaya köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ardıçkaya köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karaman köyleri arasında yer alan Ardıçkaya köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ermenek Ardıçkaya köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ardıçkaya köyü son dakika gelişmeleri, Ardıçkaya köyüne özgü yemekler, Ermenek Ardıçkaya köyünün tarihi, Ardıçkaya köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ardıçkaya köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ardıçkaya, Karaman ilinin Ermenek ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ardıçkaya Köyü Resimleri ve Ardıçkaya köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ermenek Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ermenek Karaman Arası Kaç Km? Ermenek Hava Durumu? Karaman Köyleri ve Ermenek Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karamanlı iseniz Karaman Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Karamanlı Ünlüler arasında Ermenek Ardıçkaya Köyünde doğan biri var mı? Ermenek Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ardıçkaya, Karaman ilinin, Ermenek ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün eski adı “Nadire”dir. Etrafı yalçın kayalıklarla ve ardıç ormanlarıyla çevrili olmasından dolayı köye “Ardıçkaya” ismi verilmiştir. Köyün bu ismi almasının diğer bir nedeni de tam tepede bir ardıç ağacı ve kaya bulunmasıdır. “Nadire” ismini bir rivayete göre Fatih Sultan Mehmet zamanında almıştır. Buna göre Sultan Fatih Karamanoğullarını Türk birliğine dahil ettikten sonra vezirine bölgede Karamanoğulları'ndan kimse kalıp kalmadığını sorar; Vezir “Nadireten Sultanım” diye cevap verir. Karamanoğulları en son bu bölgede kaldığından vezir böyle cevap vermiştir. Bundan sonra köyün ismi bu şekilde anılmaya başlar.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.