Ermenek Yeşilköy Köyü

Ermenek Yeşilköy Köyü

Yeşilköy köyü haberleri, Ermenek Yeşilköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yeşilköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karaman köyleri arasında yer alan Yeşilköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ermenek Yeşilköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeşilköy köyü son dakika gelişmeleri, Yeşilköy köyüne özgü yemekler, Ermenek Yeşilköy köyünün tarihi, Yeşilköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeşilköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeşilköy, Karaman ilinin Ermenek ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeşilköy Köyü Resimleri ve Yeşilköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ermenek Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ermenek Karaman Arası Kaç Km? Ermenek Hava Durumu? Karaman Köyleri ve Ermenek Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karamanlı iseniz Karaman Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Karamanlı Ünlüler arasında Ermenek Yeşilköy Köyünde doğan biri var mı? Ermenek Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yeşilköy, Karaman ilinin, Ermenek ilçesine bağlı bir köydür.

Ardıçkaya köyünün bir mahallesi iken 1960 yılında müstakil köy olmuştur.Daha öncesinde ardıçkaya köyüne bağlı idi. Abdurrahman TOK(muhtar), Arif TOK (1.aza) köyün ayrılmasında ve muhtarlık olmasında öncü rol oynamışlardır.Köyün kurulduğu yerin yeşillikler içerisinde olması nedeniyle köye, “Yeşil köy” ismi verilmiştir. Köyün eski adı “Gürmün”dür. şu anda 100 haneye yakın bir nüfusu vardır. köyün erkekleri ermenek yolu üzerinde bulunan maden ocaklarında çalışarak evlerinin geçimini sağlamaktadır.

Hemen yanından Göksu Irmağı geçen, ceviz ağaçlarıyla kaplı bir köydür. Köyde su sıkıntısı bulunmamakla birlikte, evlerde içme suyu şebekesi vardır. Yaklaşık 40 öğrenci mevcutlu birleştirilmiş sınıflı bir okulu vardır. Anasınıfı öğretmeniyle beraber 3 öğretmen çalışmaktadır. Öğretmenler için lojman yoktur, ancak son derece temiz ve bakımlı yeni inşaat kiralık evler bulmak mümkündür. Ermenek ilçesine 35 km mesafededir. Ulaşım şahsi araçlarla veya köy minübüsleriyle sağlanmaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.