Eruh Bayıryüzü Köyü

Eruh Bayıryüzü Köyü

Bayıryüzü köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Bayıryüzü köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Siirt köyleri arasında yer alan Bayıryüzü köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Eruh Bayıryüzü köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bayıryüzü köyü son dakika gelişmeleri, Bayıryüzü köyüne özgü yemekler, Eruh Bayıryüzü köyünün tarihi, Bayıryüzü köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bayıryüzü köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

1928 yılındaki kaynaklarda köyün adı Kürtçe'de "bağlık içi" anlamına gelen Rêznav olarak geçmektedir. Köyün adı sonradan "Bayıryüzü" olarak değiştirilmiştir. Uzmanlara göre Türkiye'nin en kaliteli petrolünün bulunduğu köyde, 1 Ocak 2014'te "Doğu Sadak-1" adlı petrol arama kuyusunda petrol üretimine başlanmıştır

Siirt il merkezine 60 km uzaklıkta olan köy, Eruh ilçe merkezine 7 km uzaklıktadır. Köyün batısında Üzümlük ve Yediyaprak, kuzeyinde Bayramlı ve güneyinde ise, Gölgelikonak yer alır. Köyün deniz seviyesinden yüksekliği ise, 1.107 metredir.

Bayıryüzü, Siirt ilinin Eruh ilçesine bağlı bir köyüdür. Yolunuz Güneydoğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bayıryüzü Köyü Resimleri ve Bayıryüzü köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Eruh Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Siirt yöresine özgü haber kanalı var mı? Eruh Siirt Arası Kaç Km? Eruh Hava Durumu? Siirt Köyleri ve Eruh Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Siirtli iseniz Siirt Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Siirtli Ünlüler arasında Eruh Bayıryüzü Köyünde doğan biri var mı? Eruh Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.