Erzincan Belediyesi Kurban Bayramına hazır

Erzincan Belediyesi Kurban Bayramına hazır

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Kurban Pazarını, ziyaret etti.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Kurban Pazarını, ziyaret etti.

Hayvan Pazarı'nda kurbanlık satışı yapan esnafı ziyaret eden Başkan Başsoy, üretici ve alıcılar ile sohbet ederek kurbanlık fiyatları hakkında bilgi aldı. Başkan Başsoy, pazarlık yapan bir alıcı ve satıcı arasında arabuluculuk da yaptı.

Tüm vatandaşların yaklaşan kurban Bayramını Kutlayan Başkan Başsoy "Belediyemiz birçok tedbir almıştır. Bu yıl da belediye olarak tek bir noktada kurbanlık pazarı kurulmasına müsaade ettik. Kurbanlık hayvanlarını kesimhanede kestirmek isteyen hemşerilerimiz için ise kesimhanemiz hazır durumda. Kaçan kurbanlıkların yakalanması için ise atlı kurban timi kurduk. Zabıta ekiplerimiz ise 3 gün boyunca gece gündüz denetlemelerini sürdürerek hemşerilerimizin daha sağlıklı bir bayram geçirmesini sağlayacaklar. Temizlik, su ve kanalizasyon acil müdahale ekipleri yine bayramı mesai yaparak sizlerin emrinde geçirecekler. Mezarlıklarımızda da hazırlıklarımızı tamamladık bayram arifesinde yakınlarının kabirlerini ziyarete gelen hemşerilerimizin kabirleri daha kolay bulabilmeleri amacıyla Mezarlık girişindeki hizmet binasının hemen yanı başına kurulan kioks sistemi ile cenaze bilgilerinin çeşitli kriterlere göre sorgulanması, mezar yeri hakkında bilgi alınması, mezar yerine kadar kısa yol bilgisinin harita üzerinde sunulması gibi hizmetleri veriyor. Ayrıca mezarlıklarımızda hoparlörlerden arife gününden başlamak üzere bayram boyunca 24 saat Kur'an okunacak. Şehrimizin en büyük mezarlığı olan Terzibaba mezarlığında temizlik ve mezarlık içinde ulaşımını kolaylaştırmak için yeni açılan bölgede yürüme yolları yapıldı. Bordür döşenen mezarlık daha modern hale geldi.

Bunların dışında bayram boyunca hizmet verecek olan nöbetçi fırınları da tespit ettik. Hemşehrilerimiz bu listeye belediyemiz internet sitesinden ulaşabilirler. Her türlü problemi gidermek amacıyla 444 9 024'ü arayarak 24 saat hizmet verecek olan Erzincan Belediyesi çağrı merkezine ulaşabilirsiniz." Dedi.

Erzincan Belediyesi Kurban Bayramına hazır

Erzincan Belediyesi Kurban Bayramına hazır

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.