Eski Hükümlülere Kızılay’dan İlk Yardım Eğitimi

Eski Hükümlülere Kızılay’dan İlk Yardım Eğitimi

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kızılay Manisa Şubesi arasında mart ayında imzalanan protokol kapsamında eski hükümlülere ilk yardım kursu eğitimi...

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kızılay Manisa Şubesi arasında mart ayında imzalanan protokol kapsamında eski hükümlülere ilk yardım kursu eğitimi verildi.

Türk Kızılayı Manisa Şube Başkanlığı ile Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı arasında eski hükümlülerin acil yardım konusunda bilgi eksikliğinin giderilmesine katkı sağlamak ve eski hükümlülerin sosyalleşebilmesine yardımcı olmak için 30 Mart 2016 tarihinde "İlk Yardım Kursu Projesi" protokolü yapıldığını hatırlatan Kızılay Manisa Şube Başkanı Cemal Kahraman eğitimde başarılı olanların 3 yıl boyunca geçerli olacak olan İlkyardım Sertifikası ve kimliği (EFAC) almaya hak kazanacaklarını söyledi.

İmzalanan protokol kapsamında eğitimler başladı. Manisa Adalet Sarayı eğitim salonunda Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Kızılay Manisa Şube Başkanı Cemal Kahraman ve Denetimli Serbestlik Müdürü Nurullah Menteşe'nin de katıldığı ve 2 tam gün süren eğitimde ilk etapta 15 eski hükümlü ve denetimli serbestlikten yararlanan kişilere Türk Kızılayı İzmir Şube Başkanlığı İlk Yardım Eğitim Merkezi Eğiticileri tarafından İlk Yardım Eğitimi verildi. 2017 Nisan ayında da 20 eski hükümlü ve denetimli serbestlikten yararlanan kişilere aynı eğitimin verileceği açıklandı.

İlk yardım eğitimi sonrasında eğitimlerde başarılı olan kişilerin 3 yıl hem Türkiye'de hem de Avrupa'da geçerli olan İlkyardım Sertifikası ve kimliği (EFAC) almaya hak kazanacakları açıklandı.

Eski Hükümlülere Kızılay’dan İlk Yardım Eğitimi

Eski Hükümlülere Kızılay’dan İlk Yardım Eğitimi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.