Eskil Büğet Köyü

Eskil Büğet Köyü

Büğet Köyü Haberleri, Eskil Büğet Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Büğet Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Aksaray Köyleri Arasında Yer Alan Büğet Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Eskil Büğet köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Büğet köyü son dakika gelişmeleri, Büğet köyüne özgü yemekler, Eskil Büğet köyünün tarihi, Büğet köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Büğet köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Büğet , Aksaray ilinin Eskil ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Büğet Köyü Resimleri ve Büğet köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Eskil Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Eskil Aksaray Arası Kaç Km? Eskil Hava Durumu? Aksaray Köyleri ve Eskil Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Aksaraylı iseniz Aksaray Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Aksaraylı Ünlüler arasında Eskil Büğet Köyünde doğan biri var mı? Eskil Doğumlu Ünlüler Kimler?

Büğet , Aksaray ilinin Eskil ilçesine bağlı bir köydür.

Büğet " Su önüne yapılan set " anlamına gelmektedir ve bu ismin geçmişi Romalılar'a kadar dayanmaktadır. Tam tarihi bilinmemekle birlikte birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Roma, Bizans, Hitit uygarlıkları bunlara örnek gösterilebilir. Köyde tarihi bir höyük bulunmaktadır fakat herhangi bir kazı çalışması olmamıştır. Yine köyün merkezinde Bizans Dönemi'nden kalma bir kilise mevcuttur. Günümüzde cami olarak kullanılan bu kilisenin duvarındaki bir taşta yazılan ifadelerin çevirisi zor da olsa yapılmaya çalışılmış ve bir piskoposun mezarının olduğu bilgisine ulaşılmıştır. Köy merkezine yaklaşık 2-3 km uzaklıkta tarihi ören yeri bulunmaktadır. Ve bu ören yerinin devamındaki eski baraj yerindeki setlerin ise Roma mimarisine ait olduğu söz konusudur. Köy yer yer mağaralarla da çevrilidir.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.Aksaray iline 67 , Eskil ilçesine 11, Eşmekaya kasabasına 9, Konya iline 109 km uzaklıktadır. Aksaray-Konya kara yoluyla 9 km mesafesi bulunmaktadır. Tuz Gölü'ne 15 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün başlıca geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Hayvancılıkta; büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapılırken büyükbaş hayvancılık aynı zamanda modern çiftliklerle sürdürülmektedir. Tarım ürünleri ise şeker pancarı, buğday, arpa, mısır, yağlık ayçiçeği ve yoncadır. Yonca üretimi son dönemlerde gelişmekle birlikte ticaretin de önemli bir unsurudur.

Köyün altyapısı her geçen gün gelişmekte olup mevcut düzeni iyi denilebilecek düzeydedir. Şebeke suyu temiz ve kullanılır haldedir. Köyün tamamında olmasa da kanalizasyon ağı mevcuttur. İnternet ağı ihtiyaçlara cevap verir düzeydedir. Köyde; anaokulu, ilkokul ve ortaokul düzeyinde eğitim veren okul ve aynı zamanda okulun taşıma servisi bulunmaktadır. Sağlık evi ve lojmanı, Kur'an kursu ve lojmanı, köy muhtarlığı, iki adet köy odası, köy kooperatifi , üç adet köy bakkalı mevcuttur. Köyün civar köylerle ve merkezi yerleşkelerle ulaşım problemi yoktur. Ptt hizmetleri kargo şeklinde alınmaktadır.

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.