Eşme Güneyköy Köyü

Eşme Güneyköy Köyü

Güneyköy Köyü haberleri, Eşme Güneyköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Güneyköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Güneyköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Eşme  Güneyköy Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Güneyköy Köyü son dakika gelişmeleri, Güneyköy Köyü ne özgü yemekler, Eşme Güneyköy Köyü nün tarihi, Güneyköy Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Güneyköy Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Güneyköy Köyü, Uşak ilinin Eşme ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Güneyköy Köyü Resimleri ve Güneyköy Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Eşme Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Eşme Uşak Arası Kaç Km? Eşme Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Eşme Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Eşme  Güneyköy Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Eşme Doğumlu Ünlüler Kimler?

Güneyköy, Uşak ilinin Eşme ilçesine bağlı bir köydür.

Uşak ili merkezine 80 km mesafede bulunan Zahman köyünden ayrılan bir grup Eşme ilçesine bağlı bu köyü kurmuştur. Zeybekler, Osman Kaya, Arap Mehmet Güneyköyü kuran grup içinde yer almışlardır. Köyün tarihi 1800' lü yıllarda başlar. Köyün ilk muhtarı da Arap Mehmet'tir. Yunan işgalinin sona erdiği günlerde tüm kayıtlar yakıldığı için resmi nitelikte fazla bir belge bulunmamaktadır. Güneyköy bir yörük köyüdür. Kütahya'nın bir ilçesi olan Uşak 15.07.1953 tarihinde il olmuştur. Yine aynı tarihte (1926 yılına kadar Saruhan) Manisa ilinin bir ilçesi olan Eşme de Uşak iline bağlanmıştır. Güneyköy'de 15.07.1953 tarihine kadar doğanların nüfusunda ili Manisa ilçesi Eşme olarak yazılmıştır.
Uşak iline 74 km, Eşme ilçesine 10 km uzaklıktadır. Köyün hemen güneyinde İzmir-Uşak demiryolu geçmektedir. Köyün ilk kurulduğu yer ormanlık bir dağ eteği olmasına rağmen sosyal baskı neticesinde bugün ormandan yoksundur. Köyden demiryolu geçmesi ile birlikte zamanında hayvancılık ve tarım tamamen bitmiş, tüm köy halkı demiryolundan geçinir olmuştur. Köyün batısında, Dibeklidere üzerinde sulama amacıyla inşa edilen Güneyköy göleti bulunmaktadır.
Köyde tipik karasal iklim hakimdir. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve yağışlıdır.
Köyün geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Güneyköy göletinin inşasıyla sulu tarım ve seracılık ta yapılmaktadır. Tarımsal üretim olarak; hububat, sebze ve salatalık yetiştirilmektedir. Hayvancılık olarak; büyükbaş, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ile arıcılık yapılmaktadır.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.