Eşme Hardallı Köyü

Eşme Hardallı Köyü

Hardallı Köyü haberleri, Eşme Hardallı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Hardallı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Hardallı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Eşme  Hardallı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hardallı Köyü son dakika gelişmeleri, Hardallı Köyü ne özgü yemekler, Eşme Hardallı Köyü nün tarihi, Hardallı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hardallı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hardallı Köyü, Uşak ilinin Eşme ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hardallı Köyü Resimleri ve Hardallı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Eşme Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Eşme Uşak Arası Kaç Km? Eşme Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Eşme Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Eşme  Hardallı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Eşme Doğumlu Ünlüler Kimler?

Hardallı, Uşak ilinin Eşme ilçesine bağlı bir köydür.

İlk kurulduğu yıllarda Hardallı Köyü Balıkesir hardallısı olarak da anılırdı. Hardallı halkı Hardal yörüklerindendir. Oğuz Türkleri'nin Kayı boyundan ve Karakeçilidir. 1877 yıllarında çıkarılan zorunlu iskan kanununun uygulama görevi verilen Bursa valisi Ahmet Vefik Paşa (Çadır Yırtan Paşa) baskıları sonucu Hardal Yörükleri Balıkesir'in Edremit ile Savaştepe bölgesi ve İzmir'in Dikili bölgesine yerleşmişlerdir. Karakocaoğlu Mehmet Ali ve beş aile ise Eşme beyliklerinden Binbaşıoğluna Muhafız olarak katılmış ve bugünkü Eşme ile Alaşehir arasındaki bölgeye yerleşmişlerdir. Burada beş hane muhtarlık almıştır. Daha sonra bir grup Hardal yörükleri de buradan ayrılarak Aydın ilinin Kuyucak, Pamukören daha sonra Çobanisa köyüne yerleşmişlerdir.
Uşak iline 90 km, Eşme ilçesine 22 km uzaklıktadır.
Karasal iklim özellikleri görülmektedir. Kışları sert ve yağışlı yazları sıcak ve kuraktır.
Köy halkı geçimini hayvancılıkla sağlamaktayken son yıllarda yoğunlukla tarıma yönelmişlerdir. Köylü kendi imkanları ile yer altının 150 metre derinlikten çıkardıkları ve yüksek maliyetleri olan kuyularla sulu tarıma geçmişlerdir. Tarım alanında Sultaniye, Alfonso, Red Globe, Horoz Siyahı ve Razaki çeşitleri ile yüksek kalitede üzüm yetiştiriciliği yapılmaktadır. Şebin cinsi ceviz, Napolyon ve Salihli aşı kiraz çeşitleri, Papaz, Frida ve Angeleno erik çeşitleri, Bursa, Kaba, Deveci, Santamaria, Ankara ve Naşi armut çeşitleri yetiştirilmektedir.
 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.