Eşme Kıranköy Köyü

Eşme Kıranköy Köyü

Kıranköy Köyü haberleri, Eşme Kıranköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kıranköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Kıranköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Eşme  Karabacaklı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karabacaklı Köyü son dakika gelişmeleri, Karabacaklı Köyü ne özgü yemekler, Eşme Karabacaklı Köyü nün tarihi, Karabacaklı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karabacaklı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karabacaklı Köyü, Uşak ilinin Eşme ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karabacaklı Köyü Resimleri ve Karabacaklı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Eşme Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Eşme Uşak Arası Kaç Km? Eşme Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Eşme Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Eşme  Karabacaklı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Eşme Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karabacaklı, Uşak ilinin Eşme ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün Yörük yerleşimciler tarafından kurulduğu bilinmektedir.
Köy; Uşak iline 72 km, Eşme ilçesine 8 km, Manisa ilinin Kula ilçesine 28 km uzaklıktadır. Köyün içerisinden Kula-Eşme karayolu geçmektedir. Köy içerisinden dere akmakta olup, bu dere köyün yaklaşık 1,5 km doğusunda bulunan Takmak göletini besleyen akarsulardan birini oluşturmaktadır.
Köyde karasal iklim hüküm sürer. Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve kar yağışlıdır. Yağışlar kışın ve ilkbaharda görülür.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca yurtdışına çalışmaya gidenlerin de köy ekonomisine olumlu yönde katkısı bulunmaktadır. Tarımsal faaliyet olarak büyük oranda hububat tarımı ile bağcılık yapılmaktadır. Hayvancılık faaliyeti olarak önemli oranda büyükbaş hayvancılık yapılmakta ve süt üretimi gerçekleştirilmektedir. Ayrıca az sayıda küçükbaş hayvan yetiştirilmekle birlikte son yıllarda tavuk yetiştiriciliği de yapılmaktadır.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.