Eşme Takmak Köyü

Eşme Takmak Köyü

Takmak Köyü haberleri, Eşme Takmak köyü güncel son dakika gelişmeleri, Takmak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Takmak köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Eşme  Takmak Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Takmak Köyü son dakika gelişmeleri, Takmak Köyü ne özgü yemekler, Eşme Takmak Köyü nün tarihi, Takmak Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Takmak Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Takmak Köyü, Uşak ilinin Eşme ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Takmak Köyü Resimleri ve Takmak Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Eşme Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Eşme Uşak Arası Kaç Km? Eşme Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Eşme Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Eşme  Takmak Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Eşme Doğumlu Ünlüler Kimler?

Takmak, Uşak ilinin Eşme ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün Yörük Türkmenler tarafından Germiyanoğulları beyliği döneminde kurulduğu bilinmektedir. Takmak adının Yörük aşireti isminden geldiği düşünülmektedir. İlk yerleşim bozdoğan Yörüklerinden olan Burhanlı Yörük cemaati tarafından kurulmuştur. 19. yüzyılın ikinci yarısına kadar Takmak, Selendi, Sirge, İnay ve Güre' den oluşan "Beş-Kaza" olarak bilinen nahiyelerden birisidir. 1867 Vilayet Nizamnamesine göre Eşme nahiye merkezi Takmak köyünde kurulmuştur. 1894 yılında Eşme yöresi Güre nahiyesi ve 79 köyden oluşan bir kaza merkezidir. Bu dönemde Takmak' a bağlı 41 köy bulunmaktadır. O tarihte Kaza merkezi olan Takmakta 4000 kişi yaşamakta olup, bunun 3892'si Türk, 108'i Rum'du. 1898 yılında İzmir-Uşak demiryolu Elvanlar'dan geçince kaza önemini yitirmeye başlamıştır. Takmak, 1920 yılında Yunan kuvvetlerince ele geçirilmiştir. 3 Eylül 1922 yılında Yunan güçleri Takmak' ı terk etmek zorunda kalmış ve çekilme esnasında yerleşimi yakıp yıkmışlardır. Harap bir duruma düşen Takmak' ın yeniden imar edilmesinin zorluğu nedeniyle kaza merkezinin Elvanlar İstasyonu yanındaki araziye kurulması kararlaştırılmış ve 26 Mart 1934'te Kaymakamlık Elvanlar'a taşınmıştır.
Takmak köyü dünyaca ünlü Takmak kilimiyle meşhurdur. Ancak günümüzde kilim üretimi oldukça azalmıştır.
Uşak iline 70 km, Eşme ilçesine 6 km uzaklıktadır. Köyün güneyinde Eşme ilçe merkezi, batısında Kıranköy,kuzeybatısında Dereköy, kuzey-kuzeydoğusunda Bozlar ve İsalar köyleri ile doğusunda Kolankaya köyü bulunmaktadır. Eşme ilçesinin kuzeyinde yer alan köyün içerisinden Uşak-Eşme yolu geçmektedir. Köyün güney ve güneybatısında olmak üzere Değirmendere üzerinde 2 adet gölet bulunmaktadır.
İlçede Akdeniz ikliminden karasal iklime geçiş özelliği gösteren bir iklim egemendir.Kar yağışının büyük bir kısmının kış aylarında gerçekleştiği ilçede yazları sıcak ve kurak geçer.
Köyün ekonomisi tarım vehayvancılığa dayalıdır. Tarımsal faaliyet olarak geçmiş yıllarda tütün yetiştiriciliği ön plandayken kota uygulaması nedeniyle günümüzde oldukça azalmıştır. Günümüzdeki başlıca tarımsal faaliyetler; buğday, arpa, fiğ, mısır ve börülce yetiştiriciliğidir. Bağcılıkla uğraşan sınırlı sayıda aile bulunmaktadır. Hayvancılık olarak büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ön plandadır. Üretilen sütler çeşitli süt fabrikalarına satılarak önemli bir gelir elde edilmektedir.
 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.