Estetikte Sahte Ürün Uyarısı  

Estetikte Sahte Ürün Uyarısı  

Dermatoloji Uzmanı Dr. Burak Sezen, son yıllarda botoks, dolgu gibi estetik işlemlerde kullanılan sahte ürünlerin alerjik reaksiyonlar ve kalıcı şişliklere yol açtığını söyledi. Daha çok bu ürünlerin merdiven altı yerlerde kullanıldığını...

Dermatoloji Uzmanı Dr. Burak Sezen, son yıllarda botoks, dolgu gibi estetik işlemlerde kullanılan sahte ürünlerin alerjik reaksiyonlar ve kalıcı şişliklere yol açtığını söyledi. Daha çok bu ürünlerin merdiven altı yerlerde kullanıldığını anlatan Dr. Sezen, “Reaksiyon ve şişlikleri uygun dolgu ürünleri ile düzeltilebilir. Ancak sahte dolgularda bu seçenekte ortadan kalkıyor” dedi. 

Günümüzde botoks, dolgu gibi estetik işlemlerin popülaritesi artığını ve pek çok insan için rutin hale geldiğini anlatan Dermatoloji Uzmanı Dr. Burak Sezen, “Bu nedenle herkesin bu işlemlere karşı ilgisi artmakta ve yaptırma konusunda daha kolay karar verebilmektedirler. Öncelikle bu estetik işlemlerin hastane,klinik ve muayenehaneler dışında yapılması yasa dışıdır. Yani bir başka deyişle güzellik salonları, kuaförler gibi yerlerde bu estetik müdahalelerin yapılması kanunen uygun değildir. Genellikle yetkisiz kişilerin uygulaması,uygun olmayan yerlerde uygulanması ve gerekli kurumlarca kabul görmemiş yanlış ve sahte ürünlerin kullanımı bu işlemler sonrası kötü sonuçları doğuran en sık nedenleridir. Bu durumlar güvenli ellerde yapılanca yararlı bu işlemlerin de kötü üne sahip olmasına neden olmaktadır. Bu işlemleri sadece dermatoloji, plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanı veya medikal estetik sertifikası olan hekimler yasal olarak yapma yetkisine sahiptir. Bu nedenle işlemleri yaptırırken öncelikle bunlar dikkate alınmalıdır. Çünkü bunlar dikkate alınmazsa yapılan işlemler sonucu kalıcı ve geçici hasarlar gelişebilmektedir” dedi. 

“Sahte Dolgu Kullanıldıysa Şişlik Kalıcı Oluyor”

Botoks ve dolgu gibi estetik işlemlerin her kişiye aynı şekil ve dozda uygulanmadığını ifade eden Özel Ata Sağlık Hastanesinde görevli Dr. Sezen, “Ayrıca estetik yapılacak bölgenin anatomisinin iyi bilinmesi gerekmektedir.Bu nedenle önce işlemi yaptırmak isteyen kişi, bu işlemlere yapmaya yetkin hekim tarafından muayene edilir ve hangi bölgeye,hangi işleme ve ne kadarına ihtiyacı olduğu değerlendirilip sonra işleme geçilir. Ayrıca bu işlemlerin uygulanması kadar işlem sonrası oluşabilecek yan etkileri de tedavi etmek önemlidir. Uygun olmayan bir şekilde botulinum enjeksiyonu,dolgu maddesi veya mezoterapi uygulanması kaşlarda asimetri,farklı kırışıklıklar,ağız kayması,ağız köşesi asimetrisi,donuk yüz görünümü, yüz asimetrileri,yüz anatomisinde bozulma ve kalıcı izler gibi olumsuzluklar oluşturabilmektedir. Buna ek olarak bu işlemlerde sahte ürünlerin kullanılması alerjik reaksiyonlar ve kalıcı şişlikler gibi olumsuzların da daha sık görülmesine neden olmaktadır.Bu olumsuzluklar geçici veya kalıcı olabilmektedir. Buna ek olarak uygun dolgu ürünleri gerekirse düzeltmek için eritelebilmekte fakat sahte dolgularda bu seçenekte ortadan kalkmaktadır” diye konuştu. 

“Güvenli Ellerde Yapıldığında Fayda Sağlar”

Güvenilir ellerde yapılan botulinum toksini enjeksiyonunun yüz,boyun ve göğüsteki kırışıklıkların düzeltilmesi ve önlenmesinde, el-ayak veya koltuk altı terleme,migren ve diş sıkma tedavilerinde kullanıldığını hatırlatan Dr. Sezen, şöyle devam etti: “Yaşlanma ile birlikte cilt altı yağ tabakası, hyaluronik asit, elastin ve kolajen lifler gibi bazı yapısal elemanlarında azalmalar, bunun sonucunda da kırışıklıklar ve sarkmalar meydana gelir. Cilt altına enjekte edilen dolgu maddeleri, kırışıkların altını doldurarak kırışıklığı düzeltir, yüze hacim vererek sarkmaları giderir, hacmi az olan yerlerde dolgunluk yaratarak şekil verir. Cilt altında bulundukları süre boyunca ciltte yeni kollajen, hyalüronik asit, elastin yapımını uyarırlar. Böylece ciltte yenilenme meydana geldiği için dolgu maddesi eridikten sonra bile uygulanan bölge ilk haline göre çok daha iyi gözükmektedir. Bu bilgiler ışığında bu estetik işlemler güvenli ve yetkili ellerde yapıldığında korkulacak bir durum oluşturmayan faydalı işlemlerdir” 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.