Evde maske nasıl yapılır? Sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı, işte en pratik maske yapımı tarifi

Evde maske nasıl yapılır? Sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı, işte en pratik maske yapımı tarifi

Evde maske nasıl yapılır? Evde maske yapımı? soruları internetten sokağa maskesiz çıkma yasağından sonra çok sık aranmaya başladı. Maske bulmakta zorlanan vatandaşlar, kolay maske yapım videolarını araştırıyor. İşte evde kolay maske yapımı tarifi...

Koronavirüs salgını sonrası devletler birtakım tedbirler almaya devam ediyor. Dışarı maskesiz çıkmama da bunlardan bir tanesi. Maske bulmakta zorlanan vatandaşlar, kolay yapım videolarını araştırmaya başladı. Birçok Youtuber, evde maske yapımıyla ilgili videolar çekti. İşte Evde maske nasıl yapılır? Maske yapım işi Youtube videolarının detaylarını haberimizde bulabilirsiniz...

Pratik Maske Yapımı

Küresel salgın ile mücadele kapsamında 4 Nisan'dan itibaren, dışarı çıkmak zorunda kalanların, kalabalık yerlerde maske takmaları zorunlu hale getirildi.
Evimizdeki malzemelerle, hızlı ve pratik şekilde maske hazırlayabileceğinizi biliyor muydunuz?
İşte maske kullanırken dikkat etmemiz gerekenler:

Maskeyi, yüzeyine temas etmeden, lastiklerinden tutarak takmalı ve çıkarmalıyız.  

Maskeyi dışarıda kullanırken çıkarmamız gerekirse mutlaka yanımızda taşıdığımız bir torbaya koymalıyız. Kullanılan maskeye virüs bulaşmış olma ihtimalini unutmamalıyız.

Evimize döndüğümüzde maskeyi yine lastiklerinden tutarak çıkarmalı ve hemen 60-90° sıcaklıkta yıkamalıyız.

Maske, temizlendikten sonra tekrar kullanıma hazır.

Evde maske nasıl yapılır?

Kağıt havlu ile maske yapımı nasıl yapılır?

Yaprak olacak şekilde kağıt havlu parçasını alınız. Kağıt havluyu bir ters bir düz olacak şekilde katlayınız. Katlama işleminiz bitince kenarlarından zımbalayacak kadar kıvırınız. Lastiğinizi zımbaladıktan sonra aynı işlemi diğer tarafa da uygulayınız. Orta kısmına yüzünüzü yerleştirecek kadar açıklık oluşturduktan sonra maskenizi takabilirsiniz.

Kumaş bez ile maske yapımı nasıl yapılır?

Kumaş parçasından maske yapabilirsiniz. Polyester ve Viscon cinsi kumaş tedarik ediniz. Çenenizin boyutuna ayarlayarak kumaşı kesiniz kenarlarından makasın ucu ile küçük bir delik açınız. Geniş bir lastik ile kulağınızın arkasına geçirip maskenizi takınız.

Streç gazlı bez ile maske yapımı nasıl yapılır?

Streç gazlı bez ile de maske yapabilirsiniz. Çenenizin boyutuna ayarlayarak bezi kesiniz kenarlarından makasın ucu ile küçük bir delik açınız. Geniş bir lastik ile kulağınızın arkasına geçirip maskenizi takınız. Hem görsel açıdan rahatsız olmayacak, hem de rahatsız bir ağırlık hissetmeyeceksiniz.

Pamuk kumaş ile Maske Nasıl Yapılır?

İlk olarak pamuk bir kumaş ile yapılan maskeler günlük kullanıma uygun. Yaptığınız maskenin ağız ve bununuzu kapatması gerekiyor. Makinede yıkayarak tekrar tekrar kullanabilirsiniz. Pamuk kumaştan maske yapımı için yüzünüzden ölçü aldıktan sonra yaklaşık 25 cm genişliğinde 20 cm uzunluğunda kumaş parçası kesin.Kumaşı yelpaze gibi katladıktan sonra yanlarını katlayarak dikin ve bununuza denk gelecek kısıma ise ince bir tel koyup katlayıp dikin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.