Evde Ramazan pidesi nasıl yapılır?

Ramazan ayının vazgeçilmezi Ramazan pidesini evde yapmak isteyenler için en güzel pide tarifini haberimizde derledik. Peki, evde Ramazan pidesi nasıl yapılır?

EVDE RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR?

RAMAZAN PİDESİ İÇİN MALZEMELER

* 3 su bardağı un
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 paket kuru maya
* 1 yumurta
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 3/4 su bardağı ılık su
* Yarım su bardağı süt

ÜZERİ İÇİN;

* 1 adet yumurta sarısı

* Çörekotu

EVDE RAMAZAN PİDESİ YAPILIŞI

Öncelikle mayayı aktif hale getirmek için ilk olarak derin bir kaba maya, süt ve şekeri alın. Maya eriyene kadar yaklaşık 10 dakika malzemeleri bekletin. Ardından diğer malzemeler ilave edilir. Hamur yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğrulur.

Elinize yapışmayacak bir kıvam elde ettikten sonra pide hamurunun 40 dakika mayalanması beklenir. Hamur parçalara ayrılır.

Tezgaha un serpilir ve her parçaya el yardımıyla ya da merdaneyle şekil verilir. Açtığımız hamur güzelce yağladığınız tepsiye yerleştirilir.

Elinizi unlu sulu karışıma batırarak önce kenar kısımlara sonra orta kısma iyice bastırarak kare veya baklava dilimi gibi şekil verilir. Bu işlemi yaparken pişerken şekillerin kaybolmaması için sürekli elinizi unlu sulu karışıma batırmalısınız.

Şekil verdikten sonra hamurun mayalanması için yarım saat daha bekletilir. Üzerine bolca çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirilir. Ev yapımı Ramazan pidesi hazır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.