Evren İbrahimbeyli Köyü

Evren İbrahimbeyli Köyü

Ibrahimbeyli Köyü Haberleri, Evren Ibrahimbeyli Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Ibrahimbeyli Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberleri, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Ibrahimbeyli Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Evren Ibrahimbeyli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ibrahimbeyli köyü son dakika gelişmeleri, Ibrahimbeyli köyüne özgü yemekler, Evren Ibrahimbeyli köyünün tarihi, Ibrahimbeyli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ibrahimbeyli köyüne ait habibrahimbeyli, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ibrahimbeyli, Ankara ilinin Evren ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ibrahimbeyli Köyü Resimleri ve Ibrahimbeyli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Evren Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Evren Ankara Arası Kaç Km? Evren Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Evren Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Evren Ibrahimbeyli Köyünde doğan biri var mı? Evren Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ibrahimbeyli, Ankara ilinin Evren ilçesine bağlı bir mahalledir.

İbrahimbeyli adı, Kayseri yöresinde Kara Recepli olarak tanınan Oğuzların 3 Avşar obasından (diğerleri Arap Hasanlı ve Hacı Mustafalı) İbrahimbeyli'nin adından gelmektedir. 1690 yılındaki Avusturya Seferine katılan AVŞAR beylerinden Hacı İvaz-Oğlu Dokuz İbrahim Bey’in soyundan gelmektedir.Ankara'ya 157 km, Evren ilçesine 13 km uzaklıktadır.

İbrahimbeyliköyü'nun göçleri başta Ankara olmakla birlikte, başka şehirler ve yurtdışına olmuştur. Köyün nüfusu yaz aylarında yurtdışında ve yurtiçinde bulunanların gelmesiyle artar.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.