Eyüp Belediyesi’nin festival standı ilgi odağı oldu

Eyüp Belediyesi’nin festival standı ilgi odağı oldu

2017 Uluslararası Lezzet İstanbul Festivali'nde Eyüp Belediyesi; Eyüp Sultan Kadın Emeği Programı (ESKEP) ve Zahir Kafe ile yerini aldı.

2017 Uluslararası Lezzet İstanbul Festivali'nde Eyüp Belediyesi; Eyüp Sultan Kadın Emeği Programı (ESKEP) ve Zahir Kafe ile yerini aldı.

28 Eylül Perşembe günü İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan tarafından açılışı yapılan festival, 1 Ekim Pazar gününe kadar ziyaretçilerini bekliyor. Yenikapı'da bulunan Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen festivalde dünya mutfağından bir çok lezzet tanıtılıyor. Farklı kültürlerin mutfaklarının yer aldığı festivalde, lezzet atölyesi çalışmaları, farklı tadımlar ve dünya lezzetlerinden sunumlar yer alıyor. Ödüllü şefler ve diyetisyenlerin de bulunduğu 4 gün sürecek olan 2017 Uluslararası Lezzet İstanbul Fesivali'ne Eyüp Belediyesi de ESKEP ve Zahir Kafe ile katıldı.

Eyüp Belediyesi festival alanında ki standında; ESKEP programı ile 180 saatlik kurslarını tamamlayan Havva Oğuzkurt ve Begüm Müderrisoğlu'nun yaptıkları "Tukish Donut" ları, Zahir Kafe'de çalışan özel çocukların aracılığıyla festival alanına gelen misafirlere satıyorlar.

Zahir Kafe'nin özel çocukları ilgi odağı oldu

ESKEP ve Zahir Kafe standına misafir olan Bilal Erdoğan ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'e ESKEP'li kadınlar tarafından yapılan "Turkish Donut" lar ve Türk kahvesi , Zahir Kafe de çalışan down sendromlu özel çocuklar tarafından ikram edildi. Ziyaret sırasında Eyüp Belediyesi Sosyal Destek Hizmetler Müdürü Erhan Angın, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın ödüllü projelerinden olan ESKEP ve Zahir Kafe'yi Bilal Erdoğan'a ve Vali Şahin'e anlattı. Ziyaretten ve ikramlardan memnun olan heyet Zahir Kafe'nin down sendromlu özel çocuklarıyla birlikte fotoğraf çektirdiler.

ESKEP (Eyüp Sultan Kadın Emeği Programı) nedir?

Eyüp'te ikamet eden yaşam alanları ve koşulları çalışmasına engel olan ihtiyaç sahibi kadınların, meslek edindirme kursları ile eğitilmesi, emeklerinin değerlendirilerek çalışma hayatına katılımlarını, ekonomik ve sosyal yönden kalkınmalarının sağlandığı bir sosyal sorumluluk programıdır.

Zahir Kafe

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın sosyal projelerinden biri olan Zahir Cafe'de sadece down sendromlu ve engelli bireyler istihdam ediliyor, böylelikle sosyalleşmelerine ve öz güven kazanmalarına olanak sağlanıyor. Aynı zamanda sattıkları ürünlerin nasıl imal edildiği de öğretilerek sosyalleşme ve öz güven kazanmanın yanında işin inceliklerini de öğrenmelerine fırsat tanınıyor.

Eyüp Belediyesi’nin festival standı ilgi odağı oldu

Eyüp Belediyesi’nin festival standı ilgi odağı oldu

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.