Ezine Gökçebayır Köyü

Ezine Gökçebayır Köyü

Gökçebayır Köyü haberleri, Ezine Gökçebayır köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gökçebayır köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ezine Çanakkale Köyleri Arasında yer alan Gökçebayır köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ezine Gökçebayır köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gökçebayır köyü son dakika gelişmeleri, Gökçebayır köyüne özgü yemekler, Ezine Gökçebayır köyünün tarihi, Gökçebayır köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gökçebayır köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gökçebayır, Ezine  Çanakkale ilinin Ezine ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gökçebayır Köyü Resimleri ve Gökçebayır köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ezine Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Ezine  Çanakkale Arası Kaç Km? Ezine Hava Durumu? Ezine  Çanakkale Köyleri ve Ezine Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ezine Çanakkaleli iseniz Ezine  Çanakkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Ezine  Çanakkaleli Ünlüler arasında Ezine Gökçebayır Köyünde doğan biri var mı? Ezine Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gökçebayır,  Çanakkale ilinin Ezine ilçesine bağlı bir mahalledir.

Eski ismi “Bergas” olan köyün ismi 1961 yılında çıkan bir yasa ile, köyün arka kısmında bulunan bitki örtüsüne izafeten “Gökçebayır” olarak değiştirilmiştir.Çanakkale il merkezine 53 km, Ezine ilçe merkezine 8 km uzaklıktadır.

Köyde 1920'li yılların sonunda veya 1930'lu yılların başında ilk okul açılmış bir müddet 3 yıl olarak verilen öğretimden sonra beş yıla çıkmıştır.1970 'li yıllarda ilk yapılan taş okul binasının yetersiz gelmesi sonucu beş derslikli yeni ilk okul binası yapılıp öğretime açılmış bunun sonucu eski bina kaderine terkedilmiştir.Türkiye'de ilköğretimin zorunlu olarak 8 yıla çıkması sonucu eski bina tekrar onarılıp ilköğretim ikinci kademe için kullanılmaya başlanmıştır.taşımalı eğitimdede toplama merkezidir. Köyde içme suyu şebekesi ve pis su giderine ait şebeke bulunmaktadır.

1975 yılında elektrik gelen köyün civar yerleşim yerleriyle bağlantısını sağlayan (Ezine-Geyikli-Mecidiye)yolu sathi kaplama asfalttır. Sağlık evi ve köy ebesi de bulunmaktadır. 1960'lı yıllarda açılan PTT acentelığı telefon haberleşmesinin ve otomatik telefonun yaygınlaşması sonucu 1980'li yılların sonunda PTT şubesi olmuşsa da Telefon haberleşmesinde GSM operatörlerinin devreye girmesi,manuel telefonun kalkması ve telefon faturalama sisteminin otomasyona geçmesi,ulaşım imkânlarının artması,mektup yazma alışkanlığının ise neredeyse tamamen ortadan kalkması sonucu yine 1990'lı yılların sonunda PTT köydeki birimini tamamen kapatmıştır.Gerçek manada ihtiyaç kalmadığı da söylenebilir.Sabit telefon hizmeti (ADSL dahil)oldukça iyi seviyede olup ve her üç GSM operatörlerininde (indoor) baz istasyonu kapsama alanındadır.

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.