Ezine Taştepe  Köyü

Ezine Taştepe Köyü

Taştepe Köyü haberleri, Ezine Taştepe köyü güncel son dakika gelişmeleri, Taştepe köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ezine Çanakkale Köyleri Arasında yer alan Taştepe köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ezine Taştepe köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Taştepe köyü son dakika gelişmeleri, Taştepe köyüne özgü yemekler, Ezine Taştepe köyünün tarihi, Taştepe köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Taştepe köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Taştepe, Ezine  Çanakkale ilinin Ezine ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Taştepe Köyü Resimleri ve Taştepe köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ezine Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Ezine  Çanakkale Arası Kaç Km? Ezine Hava Durumu? Ezine  Çanakkale Köyleri ve Ezine Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ezine Çanakkaleli iseniz Ezine  Çanakkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Ezine  Çanakkaleli Ünlüler arasında Ezine Taştepe Köyünde doğan biri var mı? Ezine Doğumlu Ünlüler Kimler?

Taştepe,  Çanakkale ilinin Ezine ilçesine bağlı bir mahalledir.Köy daha önceleri oba olarak "Aykıroba" adında 8 - 10 hane olarak Derbentbaşı köyüne muhtarlık olarak bağlı yörük obası iken zamanla eski yeri olan dağ yamacından mevcut yerine taşınmıştır. Ulaşımı ve iş imkânları sebebiyle göç alarak büyümüş ve muhtarlık halini almıştır.Çanakkale iline 30 km, Ezine ilçesine 15 km uzaklıktadır ve Ezine ilçesine bağlıdır. Köy mevki olarak ulaşım bakımndan çok avantajlı bir mevkide konumlanmıştır ve köyün ulaşım imkânı çok iyi durumdadır ve her zaman ulaşımı açıktır. Köy ovaya yakın hafif yüksekte olan bir taşlık tepe üzerine kurulmuştur. Geçimini tarım ve hayvancılık ile sağlamakla beraber AKÇANSA ve TİGEM'de çalışan sayısı oldukça yüksektir. Yöreye ait ekilen bitkiler arasında en çok mısır, domates, kapya biber bulunmaktadır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün İÇMESUYU vardır PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Son dönemde kanalizazyon sisitemi yapılmıştır. İç yolları yer yer parke taşı ve asfalt kaplıdır.

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.